Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Birşeyler başarabilmek

Birşeyler başarabilmek
 

Çarkın Ucundasınız


Geçmişten geleceğe bir çark döner durur hiçbir hayatı umursamazcasına. Öylesine bir çarktır ki ne yaşanılanları unutur ne de geleceği bilebilir. Herkes bir hayat yaşar ve bu çark her hayatı hazmedecek kadar enli ve boyludur. Bu kadar devasa boyutta bir çark düşünüldüğünde hayali bile insanı ürkütebilir.

Pekiyi bu çarkın neresindeyiz? Neresinde yer alıyoruz? Geçmişimiz anlarına kadar kayıt altına alınırken, nasıl oluyor da bu kadar unutkan olabiliyoruz? İki gün önce yaptığımızı, verdiğimiz sözleri ve diğer pek çok şeyi...

Aslında hayatımızı önemli kılan yaptıklarımızdır. İnsanlar bizi yaptıklarımızla değerlendirirler. İyi birşey yaptığımızda nasıl şımartılıyorsak, kötü birşeyler yaptığımızda da elbette hayıflanacağız.

Elimden gelenin en iyisini yapmamam için hiçbir nedenimin olmadığı bir noktadayım. Aklıma gelebilen herşeyi başarmak ve mümkünse ölümsüz olabilmek için bazı eserlere imza atmak istiyorum. Önümde beni bekleyen çok uzun bir yol var, aslında bu yolun yarısını bitirmek üzereyim ve geriye kalan sadece profesyonelleşme süreci diyebilirim. O süreci de çok sağlıklı geçirebileceğim koşulların olması, amaçlarımın başarıya ulaşması için en önemli faktör olacaktır. Tabii ki o koşulların sağlandığı ortamı da kendi çabalarımla yaratacağım.

Merak ettiğim ise bu çark dönerken, birgün gelip de benim yaşamımı da kayıt altına alacak ve daha sonradan yine o kaydı okuyacak mı? Belki çok önemli şeyler de başarabilirim, ama bunları ben nasıl bilebilirim ki?

Graham Bell öldükten sonra yaptığı icadın dünyada nasıl yeni bir çağ başlatacak kadar büyük bir icat olduğunu biliyor mu sizce? Elbette ki hayır, o kadar önemli bir icat yapıyor ve bundan sadece kendisinin haberi olmuyor?

İşte beni korkutan sonuç da tam olarak bu, önemli birşeyler yapacağım ve benden başka herkes bunun farkında olacak... Bu nasıl bir çark böyle?...

 
Toplam blog
: 5
: 280
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

2006 yılında teknik lisenin Bilgisayar/Yazılım bölümünden mezun oldum. Lise'de staj eğitimi için ulu..