Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Biscotti

Biscotti
 

 
Merhaba,
 
Bir İtalyan bisküvisi olan biscotti adını iki kere pişirilmesinden alıyor. İtalyancada bis, çift, tekrar, cotto ise pişmiş anlamında. İki kere pişmesi bayatlama süresini uzattığı için İtalyanlar savaş zamanlarında bu bisküviden  oldukça  faydalanmışlar. Biscottiler fındıklı ,fıstıklı, incirli, üzümlü, kayısılı yapılabiliyor. Siz  artık yemişlerin hangisiyle barışıksanız onları tercih edersiniz.
Ben bu kez  badem, ceviz, fındık ve üzüm kullandım.
 
 
MALZEMELER:
 
2 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
4  kahve fincanı un
1 paket  kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
yarım fincan kuru üzüm
1/2 su bardağı iri doğranmış fındık
1/2 su bardağı iri doğranmış ceviz
1/2 su bardağı iri doğranmış badem
 
 
 
YAPILIŞI: 
 
Önce  şeker ile yumurtayı çukur bir kapta  çırpma teli  çırpın.Unu, kabartma tozunu, tarçını ve vanilyayı ekleyin.  Ayrı bir yerde iri iri fındığı, cevizi ve bademi kırın. Kırdığımız kuru yemişleri de katın. Tahta kaşıkla karıştırıp, hazırladığınız harcı yağlı kâğıdın üzerine ekmek formunda olacak gibi yerleştirin.
 Biraz yapışkan bir hamur oluyor, bu açıdan eldivenle yapmanızı öneririm. En fazla 20-25dakika  180 derecede önceden ısıtılmış fırında  kontrollü olarak pişirin.
 Fırından çıkarttıktan sonra  ılınmasını bekleyin ve  sonra  2 cm. dilimler halinde  kesin. Kestiğiniz biscottileri  bu sefer fırın telinin üzerine yan yan dizin.  Fırını 150 dereceye getirin ve 10 dakika daha kuruyana kadar pişirin. Selanik gevreğini sevenlerin bunu da seveceğinden eminim. 
Soğuduktan sonra  kavanozlarda saklayarak  en fazla  15 gün muhafaza edebilirsiniz.
 
Afiyet olsun.