Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Bişektomi ile Yüzünüzde Çekiciliği Yakalayın!

Bişektomi ile Yüzünüzde Çekiciliği Yakalayın!
 

Günümüzde giderek popülerleşen keskin ve ters üçgen biçimindeki yüzler, daha alımlı ve çekici bulunmaktadır. Dolgun ve yuvarlak yanaklar belirli bir yaşa kadar şirin diye tabir edilirken, 20’li yaşlardan sonra çekici olmaktan uzaklaşmaktadır. 
 
Hollywood yıldızlarının da tercih ettiği keskin ve kenarları belirgin hatlara bişektomi ameliyatı ile kavuşmak mümkün. Bişektomi yani yanak inceltme ameliyatı ile yanak yağları alınarak daha belirgin yüz hatları elde edilir. 
 
Kiloyla Ters Orantılı Olabiliyor 
Dolgun ve yuvarlak yüz hatları kimi zaman kilo ile doğrultulu olurken, kimi zaman ters orantılı oluğ oldukça zayıf kişilerde de görülmektedir. Kilolu insanların kilo vermesine rağmen, yanaklarındaki yağlarının sabit kalması, yüzdeki yuvarlak ve tombul görünümünü koruması sık karşılaşılan bir durumdur. 
 
Yüzümüzde bulunan ve iki çiğneme kası Buccinator ve Masseter kasları arasındaki Bichat yağ yastıkçıkları bazı kişilerde olması gerekenden daha fazladır. Tombul bir görünüm veren bu yağ yastıkçıkları ufak bir operasyonla alınarak, yüze daha orantılı ve çekici bir şekil verilebilir. 
 
Daha Zarif Yüz Hatları ile Belirgin Elmacık Kemikleri 
Yabancı ülkelerde uzun zamandır sıklıkla yapılan bişektomi operasyonu, son zamanlarda ülkemizde de talep görmektedir. “Hollywood Yanağı ameliyatı olarak adlandırılan bu operasyonla tombul yanak görünümü ortadan kalkarken, elmacık kemikleri belirgin hale getirilir. 
 
Yanak yağı, ergenlikten 20-25 yaşına kadar erime göstermesi nedeniyle yanak estetiğinin de bu yaştan sonra yapılmasını öneriyoruz. Ancak ailede genetik ve tombul yanaklar hakimse bu yaşları beklemek gerekmeyebilir. 
 
Bir öğle arası molasına sığan bu estetik ameliyat çok basit bir işlem gibi görünse de plastik cerrahın tecrübe ve deneyimleri oldukça önemli. Kişinin yüz şekline göre alınacak yağ miktarının belirlenmesi, operasyon sonrası çene ve yanak üçgeninin oluşturulması, bununla birlikte ağız içindeki dikişlerin hastayı rahatsız etmemesi gerekir. 
 
Ameliyatın ardından hasta aynı gün içerisinde sosyal hayatına dönüş yapabiliyor. 
 
Op. Dr. Mirza Fırat
Estetik, Rekonstrüktif,
Plastik Cerrahi Uzmanı
 
 
Toplam blog
: 30
: 105
Kayıt tarihi
: 09.01.18
 
 

Tüm yaşantımda hep mükemmelliyetçi oldum. Seçmiş olduğum mesleğe adım attığım ilk günden beri, en..