Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Bisküvili çilekli pasta

Bisküvili çilekli pasta
 

Sıcak havalarda soğuk bir pasta yemek isteyenler için hazır malzemelerle yapılan bisküvili çilekli pasta yapılması son derece kolay, “Hemen yaptık, yedik ve bitti” diyebileceğiniz pasta çeşitlerinden biridir.

Bunun için kullanacağınız hazır malzemeler pötibör bisküvi, 1 paket vanilyalı puding, süt ve meyve olarak çilektir.

Malzemeler:

22 tane pötibör bisküvi

1 su bardağı süt(bisküvileri ıslatmak için)

1 paket vanilyalı puding

3 orta boy su bardağı süt(puding için)

Sosu için:

1 yemek tabağı çilek ve 2 çorba kaşığı toz şeker çilekleri harmanlamak için

1 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı reçel suyu veya içme suyu

1 çorba kaşığı nişasta

1 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Çukur bir kaba 1 su bardağı süt konulur ve bisküviler ıslatılarak kare şeklindeki ufak bir borcam kaba çift kat olarak dizilir.(11 tane bisküvi altta 11 tanesi ikinci kat olarak)

3 su bardağı sütün içine 1 paket vanilyalı puding koyulur ve bir kaşıkla karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir. Koyulaşan puding bisküvilerin üzerine dökülür.

Çilekler yuvarlak dilimler halinde kesilir ve 2 çorba kaşığı toz şeker ile harmanlanır. Bir tavaya 1 su bardağı su veya reçel suyu konulur, 1 çorba kaşığı toz şeker ve 1 çorba kaşığı nişasta eklenerek bu suyun içinde eritilir. Nişasta pelte haline gelince 1 çorba kaşığı tereyağı ilave edilir ve yağ eriyince çilekler ilave edilerek bir müddet kaşıkla karıştırarak çilekler ile pelte birbirine yedirilir ve soğuyan pudingin üzerine dökülür.

Pastamız soğuduktan sonra borcam kabın üzeri streçle kapatılarak buzdolabında iyice soğuması sağlanır.

İyice soğuyan bisküvili çilekli pasta arzu edilirse çikolata sosu eşliğinde servis edilir.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..