21 Mart '14
- Kategori
- Yemek - Mutfak
Bisküvili Kurabiye tarifi
Bisküvili Çikolatalı Kurabiye Görseli
Denediğinizde mutlaka bir daha yapmalıyım diyebileceğiniz nefis bir lezzeti sizlere sunuyorum. Umarım herkes beğenir.
Malzemeler:
1 yumurta
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
Üzeri için:
5 yemek kaşığı çokokrem
5 yemek kaşığı sıvıyağ
Petibör bisküvi
Hazırlanışı:
Büyük ve derin bir yoğurma kabımıza oda sıcaklığında bekletmiş olduğumuz margarinimizi alıyoruz. Sıvıyağımızı, yumurtamızı ve pudra şekerimizi ekleyip elimizle bir güzel karıştırıyoruz. Kabartma tozumuzu vanilyayı ekliyoruz. Nişastamızı ve unumuzu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hazırladığımız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alıyor ve parmak şekli veriyoruz. 180 derece fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz. Kurabiyelerimizin üzeri için ayrı bir tavaya 5 yemek kaşığı çikolata ve sıvıyağımızı katarak kısık ateşte bir güzel eritiyoruz. İsteğe bağlı olarak burada çokokremde kullanılabilir. Hemen bu arada bisküvileri robotta çekip hazırlıyoruz. Kurabiyelerimizi daha sonrasında önce çikolataya daha sonrasında ise bisküviye batırarak hazırlıyoruz.