Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '18

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Bitcoin Tekrar Yükselecek mi?

Bitcoin Tekrar Yükselecek mi?
 

Hiç kimse Bitcoin'in tekrar 20 bin dolar seviyesini göreceğini bilmiyor. Fakat bu konudaki birçok şeyin Network etkisine bağlı olduğunu söyleyebiliriz. Bu durum da Meltcalfe kanunu ile açıklanabilir. Bu etki pozitif de olabilir negatif de.
 
Bitcoin, 2018 yılı içerisinde bir sürü teknolojik gelişmeye konu olacak bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Bitcoin'in ne demek olduğunu anlayan birçok insan Bitcoin'e ve kripto para birimlerine yatırım yaptıkça, bu durum Bitcoin'i insanlığın büyük bölümüne tanıtacaktır.  
 
Olumlu Etkiler
Network etkisi, insanlar bir teknolojiyi kullandıkça bu teknolojinin daha faydalı olacağını ve bu nedenle de birçok insan için söz konusu teknolojinin daha değerli olacağını söylüyor. Bitcoin'i ne kadar insan kullanırsa, bu ekosistem o kadar güçlü bir şekilde beslenir. Örneğin; Lightning Network aktif hale gelince, Bitcoin yatırımcılarının sayısının fazlaca artacağı düşünülmektedir. Görülen bu olumlu etkilere kısaca sürü psikolojisi de denmektedir. 
 
Olumsuz Etkiler
Her şeyde olduğu gibi Bitcoin'i de olumsuz etkileyen kavramlar vardır.  Bitcoin ağındaki trafik arttığı zaman bu demek oluyor ki birçok insan Bitcoin kullanıyor şu anda. Bu da sistemdeki işlem ücretlerini ve kullanıcılar üzerindeki olumsuz etkiyi artıracaktır. İnsanlar daha ucuz alternatifler olan Stellar Lumens veya Litecoin'i kullanabilir. Bu da Bitcoin'in insanların gözündeki değerini ve fiyatını düşürecektir. Bitcoin fiyatları, sosyal medya etkisi ve hükümet düzenlemeleri gibi farklı sebeplerden dolayı da düşebilir. 
 
Bu da bizi iş birliğinin önemine getiriyor aslında. Burada iş birliğinden anlamamız gereken şey ise  Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin birlikte çalışmasıdır. 
 
Bitcoin, kitleler tarafından kullanılmaya başlandığında ve diğer mal ve hizmetler ile uyumlu olmaya başladığında iş birliğinin önemini daha iyi göreceğiz. 
 
Bitcoin'in uzun vadede önemli atılımlar yapacağını düşünüyorum ve böylelikle insanlar da Bitcoin'in sadece bir yatırım aracı olmadığını daha iyi anlayacak.  Bitcoin, yatırımcılara para kazandırmaktan fazlasını yapan bir finansal varlıktır.  
 
Benim düşüncem aslında çok basit. İnsanlar Bitcoin sistemine girmeye devam ettikçe, Bitcoin fiyatları da artmayı sürdürecektir.
 
Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
 
 
Toplam blog
: 7
: 328
Kayıt tarihi
: 03.04.18
 
 

Anadolu Meteoroloji Meslek Lisesini 2009 yılında bitirdikten sonra Van Ferit Melen Havalimanında ..