Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '07

 
Kategori
Sinema
 

Bitirim ikili’nin en sıkı macerası

Bitirim ikili’nin en sıkı macerası
 

Geveze çocuk Chris Tucker (Dedektif Carter)'dan muhteşem bir açılış. Kavşakta bir polis memuru Michael Jackson'vari dans figürleri sergiliyor. Kulağında muhtemel bir i-pod. Sizce trafik ne alemde olabilir?

Los Angeles Polis Departmanından Dedektif Carter ve Çinli meslektaşı Müfettiş Lee geri döndü. Jackie Chan ve Chris Tucker serinin ilk iki filminin yönetmeni Brett Ratner’la yeni bir macera için tekrar birlikteler ama bu sefer ikisinin de bilmedikleri bir yerde, Paris’teler.

Film, takip edenler varsa Heroes dizisinin sezon finalinin yapıldığı yer olan World Criminal Court (Dünya Suç Mahkemesi)'nde Çin devlet başkanının, eski görevi ile Büyükelçi Han'ın bir konuşması sırasında öldürülmesiyle
başlıyor. Bu yetmezmiş gibi bir de Han'ı öldüren kişinin adı Kenji (Heroes'da sıkça kullanılan bir kelime).
Tesadüfe bak sen...

İlk on dakika, yine aksiyonun ve komedinin üst seviyelerde dolaştığı bir filmle karşı karşıya olacağımızı gösteriyordu ve sonuna kadar da öyle oldu. Zaman su gibi akıp geçti sinemada...

Filmde yine Chris Tucker'ın çenesi sürekli düşük. Nefes almadan söylediklerini takip etmek filme keyif katıyor.
İlk filmde kaçırılma sonrasında rehinecilerle yaptığı konuşmanın uzunluğuna hayret etmiştim. Filmin sonunda bir Jackie Chan klasiği tekrar sahnelerinin koyulduğu jenerik kısmında Tucker'ın hızlı ve uzun cümleler kurmasının ne kadar tekrar gerektirdiğini görmüştüm.Neredeyse filmin en eglenceli kısmıydı. Bu filmde de son jenerik akarken filmden kesitler sunmayı ihmal etmemişler.

Filmin sonunda Eyfel Kulesi'nde çekilen dövüş görüntüleri, son derece dikkat çekici. Jackie Chan, Eyfel Kulesi'de toplam 7 gün çekim yapmış. Filmdeki asansör iplerine asılma gibi hareketler, gerçekten kulede çekilmiş. Yalnızca Jackien Chan'ın Japon oyuncu Hiroyuki Sanada'yla Eyfel Kulesi'nde kılıç dövüşü yaptığı bölüm, Los Angeles'ta bilgisayar teknolojisiyle tamamlanmış.

"Rush Hour 3"ün bir Çin kungfu salonunda çekilen bölümünde, "dev" bir kungfu üstadı var. Bu dev rolünde, NBA'de oynayan Çinli basketbolcu Yao Ming düşünülmüş ancak Yao Ming, zaman ayarlayamadığı için filme katılamamış. Film yapımcısı, Yao Ming'den daha uzun boylu bir Çinli basketbolcu Sun Mingming'i davet etmiş. Sun Mingming, filmin galasına gittiğinde herkes şok olmuş. Şu an Meksika'da basketbol oynayan Sun Mingming, bir an önce NBA'ya katılmayı arzulamakta olduğunu, uygun karakter olursa sinema alanına girmeyi de reddetmeyeceğini dile getirmiş. " Ne güzel fırsatları değerlendirmek gerek."

Chan, kendi internet sitesinde yayınlanan bir röportajında, "İlk filmi bitirdiğimizde, büyük hayal kırıklığı içindeydim. Filmdeki aksiyon sahnelerini sevmediğim gibi, beğenmediğim bir film çıkmıştı ortaya. Aksiyon sahnelerinin çok fazla Amerikanvari edildiğini düşünüyordum ve Amerikan mizah anlayışından da bir şey anlamıyordum" diye konuşmuş. Jackie Chan, kendisine Amerikan film endüstrisinde en büyük ekonomik başarıyı getiren "Rush Hour" film serisini hiç beğenmediğini itiraf etmiş. Chan, serinin ilk filmini yaptığı 1998 yılında bütün amacının, Amerikan film pazarını denemek olduğunu ve çok da ümitli olmadığını söylemiş.

Ünlü aktör, beğenmediği filmin ikinci ve üçüncüsünü yapma sebebinin ise, reddedemiyeceği yükseklikte para teklifi olduğunu da itiraf etmiş. Chan, "Bu filmleri benim için özel kılan hiçbir şey yok ve Amerikan mizah anlayışından hala hiçbir şey anlamıyorum" şeklinde konuşmuş.

Biyografi:
Jackie Chan, dünyanın en çok tanınan Kung Fu ve aksiyon filmi oyuncularından biri. Akrobatik dövüş stili, eğlenceli bir unsur oluşturan zamanlaması ve çevresindeki eşyaları silah olarak kullanması ile tanıdık onu. Yüzden fazla filmde oynayan yıldız, en çok tanınan Çinli ve Asyalı film yıldızlarından biri. Filmlerinde çoğu zaman şarkıları da seslendirmektedir ve 1980'lerde başlayan bir pop müzik kariyeri de vardır. Belki çoğumuz bilmeyiz Chan'ın şarkıcı olduğunu. Jackie Chan, tehlikeli sahnelerde dublör kullanmıyor. Bu nedenden dolayı çoğu kez ayağındak kolundan sakatlanmış. Jackie Chan Stuntman Association adlı dublör şirketinin sahibi.Kendi filmlerinde oynamak üzere "Sing Ga Ban" adlı dublör takımı var.

Filmde görmekten hoşnut olduğum iki isim var.Dünya Suç Mahkemesi’nin Başkanı Reynard rolünde usta aktör Max Von Sydow ve kendine göre yöntemleri olan Fransız dedektif Revi rolünde efsanevi yönetmen Roman Polanski.

Bitirim İkili’nin en sıkı macerasına hazır olun.

 
Toplam blog
: 55
: 3379
Kayıt tarihi
: 14.05.07
 
 

'Hayat nefes alınan anlardan ibaret değildir. Hayat nefesin kesildiği anlardan ibarettir.' Haya..