Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '10

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Bitki Çaylarına dikkat...

Bitki Çaylarına dikkat...
 

Reklamların insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri bilinir.

Maddi çıkar elde etmek uğruna ,insan ömrünü tüketen satışların patladığı günümüzde ,denetimin de yeterli yapılmadığı malumunuzdur.

Ülkemiz insanı komşusundan,ninesinden, arkadaşından aldığı ilaçları kullanmakta mahirdir.

Başta ağrı kesiciler olmak üzere birçok ilacın - promosyon menfaatçisi sağlık elemanlarınca - luzumsuz yere yazıldığını ve bu konuda aşırı bir tüketimin olduğunu bilmeyen de yok gibi.

Bir de TVlerde habire beslenme nutuklar atan ve ne idüğü belli olmayan -ot şarlatanların -saf insanlarımızı nasıl kandırdıklarına hep beraber tanık oluyoruz.

Aşağıdaki haber,bu acı gerçeği vurgulamaktadır.

........


Açıkta satılan bitkisel çayların toz, duman, toprak ve benzeri yabancı atıkların bulaşmasına maruz kaldıklarından kesinlikle satın alınmaması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Özcan, şöyle devam etti:

''Açıkta satılan bitkisel çaylar, kış aylarında vücudun direncini artıracağı düşüncesiyle alınmasına karşın içine bulaşan yabancı atıklar nedeniyle fayda yerine sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Ayrıca bitkisel çaylar satın alınırken üretim tarihi ve izni kontrol edilmelidir. Bitkisel çayların tüketilmesinde dikkat edilecek en önemli hususlardan bir diğeri de hazırlanacak olan çayın dokusal özelliğidir.

Eğer çay nane, adaçayı, kekik, biberiye gibi yapraksı dokudan oluşmuş ise demleme usulüne göre hazırlanmalı. Çay, tarçın, zencefil, zerdeçal gibi sert dokulardan oluşmuş ise kaynatma usulüne göre çaylar hazırlanmalıdır.

Yani yapraksı veya sert dokulu bitkilerin çayı, yapısına göre farklı usullerde hazırlanmalı. Çünkü yapraksı dokulu olanlara kaynatma uygulanacak olursa bitkideki istenmeyen zararlı maddeler de çaya geçeceğinden faydadan ziyade zararlı bir içecek haline dönüşecektir.'' - Cumhuriyet -

 
Toplam blog
: 1521
: 1639
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..