Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '15

     
    Kategori
    Sağlıklı Yaşam
     

    Bitkisel tedavilerin hayatımızdaki önemi

    Bitkisel tedaviler akla gelince açıkçası toplumumuz tarafından çok da hoş karşılanmayan olaylar veya durumlar akla gelsede, genelde bu önyargı daha önce birçok yanlış uygulama sonucu mağdur olan kişilerden dolayı oluştuğunu bilmekteyiz. Herşeyden önce son yıllarda bu konuda bilime dayalı uygulama ve kullanımların önerilmesi sonucu  bu sorunun ortadan kaldığını görmekteyiz. Bitkisel tedaviler aslında yaratıcının bize verdiği büyük nimetlerden birisidir.

    Birçok insan sadece ilaçlara dayalı tedavileri benimsede unutmamalıdırlar ki tüm ilaçların temel ham maddesi bitki bilimine dayanır. Sadece fark hızlı etki etmesi vb. durumlar için eklenen kimyevi maddelerdir. 16 yıllık bitki bilimi ile olan çalışmalarım bana doğru uygulanan metodlarla kesinlikle başarıya gidileceğini gösterdi. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey kişilere uygun doz ve uygulama metodları ile tedavisidir. Herşeyden önce ehil olan ve diplomalı uzmanların bu konuda çalışmalar yapması hayati önem taşır. Çünkü herşeyde olduğu gibi bitkilerde de yüksek ya da yanlış doz veya yanlış uygulamalar faydadan çok zarar getirir.

    Bitki bilimi aslında yeryüzündeki en kadim bilimlerden birisidir ve eski insanların kendilerini tedavi etmek şeklini oluşturdu. Bu şekilde insanlar ya kendilerini tedavi ederler ya da zamanının lokman hekimleri tarafından tavsiyelerde bulunulurdu. Kişiler aslında vücutlarını tanıyarak da kendi doktorları olma yoluna giderlerdi diyebiliriz başka bir deyişle.

    Tabi bu konuda böyle bir zamanda bundan bahsetmemiş hem hoş olmaz hem de doğru olmaz. Artık modern tıbbın gerektirdiği ve destekleyici alternatif tıb ile bitkisel tedavi konusunda kendinizi tedavi edebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse vajinal mantar sorunu olan kişiler bitkisel vajinal duşlar ile bu sorunu tamamen ortadan kaldırabiliyor. Veya kanlı hemoroid problemi olanlarda farklı kürler ile bu sorunu bitirebiliyorlar. Örnekler çoğaltılabilir. Sağlıcakla.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 90
    Kayıt tarihi
    : 08.05.15
     
     

    Şifalı bitkiler uzmanı ve araştırmacısıyım. Yıllara varan deneyimlerimi onbinlerce hastam üzerind..