Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

Bitmeli bu kirli savaş

Bitmeli bu kirli savaş
 

Çocuklarımızın bir bir vurulup toprağın bağrına düşmesine çaresizce seyirci kalıyoruz ne yazık ki.

Her gün yeni ölüm haberleri, yeni yıkımlar, yeni acılar etrafımızı aşılması çözümsüzlüklerle karşımıza çıkıyor.

Sanki birileri lanetlemiş, üstüne kara büyüler yapmış, en acımasız ve insafsız beddualar okumuş bu ülkeye, bu ülkenin gencecik fidanlarına.

Sağduyu giderek inisiyatifini kaybediyor ne yazık ki, sorumluluk sahibi, birey, kurum ve kuruluşlar durmadan sokağa, üniversitelere ve dağa kin ve nefret pompalıyor, toplumda yapay düşmanlıklar yaratılıyor ve ne acıdır ki toplumsal kamplaşma ve kutuplaşmanın temelleri atılıyor.

Tam 26 yıldır sürdürülen bir kirli savaşın, yaratılmak istenen kan davasının ve büyük bir hızla sürüklenmek istendiğimiz şiddet sarmalının ülkenin geleceğinin temellerini sabote etmekten, aydınlık ve güzel yarınların sadece “ütopya” olarak kalmasında ne denli önemli rol oynadığını her akıl sahibi sanırım fark ediyordur.
Erklerin söylem ve demeçlerindeki aymazlık, kişisel hırs ve nefretleri toplumu iki farklı kutup olma noktasında maalesef hızla bir girdaba doğru sürüklüyor.

Katmerleşmiş sorunlar, demokratik hak ve özgürlükler noktanda kötü bir sicile sahip ülkenin yaşadığımız çağın bireysel ve toplumsal haklar noktasında ülke insanının eşitçe bu hak ve özgürlüklere sahip olma hürriyetlerinde endişelerden uzak bir yaşam sürmedikçe yaşadığımız sorunun ve travmanın atlatılmayacağını, aksine sorunun içinden daha da çıkılmaz bir hal alacağını kabul etmek gerekir.
Televizyon ekranlarına, gazete sayfalarına ve hayatın rutin seyrine taşan acı ve ölüm haberleri her ölen asker ve her ölen PKK militanı ile halkların giderek birbirilerinden uzaklaşmalarına, birbirilerinden nefret etmelerine yol açarken otoritenin bu noktada sessiz kalmak veyahut kitleleri birbirilerine karşı düşmanca mecralara sürüklemek, bunu tetikleyici çıkış ve beyanatlar vermeleri “vatan hain’liği noktasında sorgulaması gerekirli en önde gelen ayrıntı değil mi?.
Birlik ve beraberliğimiz noktasında yaşadığımız travmanın ve içinden geçtiğimiz korku tünelinin sonunda aydınlığın olması insaf ve akıl sahibi herkesin sorumluluğuyla ancak olur, yaşanan acıların, trajedi ve kayıpların bir an önce son bulması dileği ile!

 
Toplam blog
: 166
: 540
Kayıt tarihi
: 02.09.09
 
 

Batmanın Beşiri ilçesinde doğdum, Mersinde yaşıyorum, edebiyata ilgi duyuyorum, yerel ve ulusal d..