Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '07

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Bitmemiş işlerin Ağırlığını bilen var mı?

Bitmemiş işlerin Ağırlığını bilen var mı?
 

Bitmemiş işler vardır hayatta ve bitmese de bitirilmiş gibi davranılması gerekir.
Reign Over Me filmini izlerken geldi tüm bunlar aklıma. Evet alanımında etkisi var bu konuya olan farkındalığımın yüksek olmasında. Nedir bu konu ve filmde de işlenen. Bitmemiş İşlerin hayatımıza vurduğu o derin darbe. Filmde 11 eylül uçak kazaları ile de bağlantı kurularak bir kişinin Post Travmatik Stres Bozukluğunu yaşaması ve kendince bulduğu bir çözüm işleniyor. Hiç kimse ile konuşmayan bu kişi bir üniversite arkadaşı ile karşılaşması sonucu bütün bu oluşumunu istemese de değiştiriyor. Evet bu kişi ailesini bu kazada kaybediyor ve artık unutmuş gibi yapıyor ve çevresi tarafından da anlamlandırılamayan bir çok davranışa giriyor. Benim dikkatimi çeken devamlı mutfağı tamir etmesi. Filmin sonunda bu konuda şunu itiraf ediyor eşi ile son konuşmasında bu konu telefonda açılıyor ve telefon birbirlerinin yüzüne kapatılarak sonlandırılıyor ve ardından uçak kazası. Ve kişi bitmemiş bir iş gibi devamlı olarak bu mutfağı eşinin de istediği şekilde değiştirmeye çalışıyor. Filmin sonunda bu konuda kayınpederinin söylediği bir söz "mutfak işte". Ne kadar aldatıcı ne kadar duyarsızca edilmiş bir söz ve bakış açısı ama o da kendince haklı.
Filmde dostluğun Amerikan insanlarının birbirlerine olan güvenlerinin kaybı sonucu çok fazla dost olmadıklarına açılamadıkları da ayrıca işlenmiş. Ama bir dostun orda olmasının da önemi son kısımda vurgulanılarak ikinci bir mesaj verilmeye çalışılmış bir çok mesajla birlikte.
Evet bir yönden haklı dostunuzun olması çok güzeldir hele ülkemiz kültüründe bu bambaşka bir zevktir, güvendir, algıdır. Dostunuzun olması yeter ona ulaşıyor olamasanızda oralarda biryerlerde olması bile size yeterli bazen.
Ve işte burada belki bitmemiş işler eğer uzmana gidilmiyorsa ve için için sizi kemiriyorsa ve yükünü size hayat boyu bir hamal gibi taşıtacaksa bir dost eli hatta ironi belki burda ama o dost elinin uzanmasından da öte varlığı bile sizin bitmemiş işlerinizi hafifletebilir. Tabi ki bir uzman yardımı almak bu konuda çok önemli dedimya, eğer buna gidemiyorsanız ulaşamıyorsanız bari dostunuz var ona gidin, olmadı hayatta şu an elinizde olan güzelliklerin bitmemiş iş olmaması için uğraşın, pozitif olun, sevginizi, samimiyetini esirgemeyin.
Çünkü bitmemiş işler hakikaten bitmezler ve etkisini uzun süre hayatınızda gösterirler. Arada bir unutsanızda küçük bir ipucu size orada olduklarını hatırlatmaya yetecektir. Ve siz o anda iyi olan şeyleri bitmemiş işleriniz henüz olmayan işlerinizi ilişkilerinizi bu hale getirmemeye çalışın ve güdülenin. Hatta bir çözüm olabilecek şekilde bitmemiş işlerin hammaddesi olan durumların olumlu yönlerini hatırlayın ve gülümseyin bu sizi rahatlatacaktır.
Bitmemiş işleri az olan kişilerden olmanız dileklerimle. Sefa ile kalın. Fikoca
 
Toplam blog
: 31
: 853
Kayıt tarihi
: 29.04.07
 
 

Ülkesinin gençlerine eğitim vermeyi bir fırsat bilip bu yolda üniversitede çalışmalarıma devam eden ..