Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '16

 
Kategori
Deneme
 

Bıyıksızlar

Bıyıksızlar
 

Bıyıklı mı bıyıksız mı ?


Tanrı kadını ve erkeği yarattı. Fizyolojik olarak insan bedeninin muhtelif yerlerinde kıl tabir edilen şeylerle kaplandık. Saç, kaş, kirpik, bıyık vs. vs. her yanımız kıl aslında. Yani kadın ya da erkek olmamız bir şeyi değiştirmiyor; Hepimiz bıyıklıyız !

Sonra medeniyet değişip geliştikçe ! moda denen canavar, insanoğlunun beynine girdi ve yaşantımızın her alanında olduğu gibi bedenimizdeki her şeyimize burnunu sokmaya başladı, buna kıllar dahil.

Neyse efendim, kısacası, tarih yazıldı yazılalı, insanoğlu / kızının başına ne geldiyse hep kıllardan geldi. Kaya resimlerinden başlayarak bunu gayet sıralı ve net olarak göreceksiniz. Ademoğlu güç  denemelerini kadının saçlarını çekiştirerek geliştirdi.

Yüzyıllar ilerledikçe ademkızı baktı saçlar risk altında, onu daha zarif ve nahif görüntülere sokarak medeniyete bağlı moda anlayışı geliştirip saçları kendi canını yakacak araç olmaktan çıkarıp karşı cinsin canını, kalbini yakacak görüntülere sokup intikam alma yolunu seçti. Saçlarla başlayan kıl modası kadının bedenindeki diğer kıllara sirayet etti ve yaratılışta var olan kaş ve bıyık kıllarının da başını yedi. Böylece günümüze kadar süregelen kaç ve bıyık yoldurma operasyonlarına maruz kaldık ve BIYIKSIZLAR kervanına dahil olduk. Yani aslında hepimiz BIYIKLIYIZ da bıyıksıza evrimleştik.

Ah bu bıyıklar ! Ne geldiyse insanoğlu/kızının başına hep bu bıyıklardan geldi.

Doğduğun andan itibaren cinsiyet ayrımcılığının baş sembollerinden biri haline geldi BIYIK. Doğan çocuk erkekse BIYIKLI, kız ise BIYIKSIZ diye ayrıştırıldı. Neden sonra erkek taifesinde gelişen bir takım moda akımları erkeklerdeki bu güç simgesinin de başını yedi ve bıyıklar tıraş edilmeye başlandı. Eminim bu moda akımını başlatan asıl bıyıksızlardan biri yani bir KADINdır. Madem bıyık erkeklerin güç simgesiydi, o halde biz de sizin elinizden bu gücü koparır alırız arkadaş !

Eee, bunca zamandır bıyıklı ve bıyıksız olma hali kadın ve erkek farklılığını temsil ediyordu, o halde şimdi ne oldu ? Yine karıştık mı birbirimize ? Bıyıksızlar denince kadın akla gelmeli iken şimdi yine bir olduk, HEPİMİZ BIYIKSIZIZ ! Eminim içinizden geçiriyorsunuzdur " ne kadar da kararsız biri bu, başta HEPİMİZ BIYIKLIYIZ diyordu , şimdi kalkmış HEPİMİZ BIYIKSIZIZ diyor. Moda kardeşim moda. Bana değil değişken modaya hesap sorun .

Demiştik ya az önce, doğumda başlayan cinsiyet ayrımcılığı etkiliyor hepimizi. Hah işte, ona geri dönelim izninizle.

Kız doğdu. Eh hayırlı ömrü olsun. Pek de hayırlı olmuyor bir çok kız için. Bıyıksız ya, işte o yüzden. Başlıyor büyümeye garibim, doğumundan itibaren ailesi tarafından geleceğine el konuluyor. Bıyıksız dedik başta. Ona neden sorsunlar ki ? Güç en büyük bıyıklının elinde yani babanın. Baba karar verdi bile, kız beşikte çeyiz sandıkta hesabı, ileride kiminle evleneceği kararlaştırıldı bile. Yakın çevrede, akraba-i taalukatta en fazla güç kimin elindeyse o aileye gelin edilme kararı veriliyor. Gelin olma yaşı geldiğinde ki sanmayın bu biyolojik olarak kadınlığa, anneliğe hazır olduğu bir yaşta evlenecek, aklı başına gelmeden, eskilerin deyimiyle akil baliğ olmadan başgöz edilip postalanacak koca evine ki gözü gönlü  başkasına kaymasın, namus elden gitmesin. Haa namus deyince her ne keramet varsa bu bıyıklarda, namusla da ilişkilendirilmiş. Bıyıklıysan namusun sahibi sensin, bıyıksızsan namus-suzsun ! İster masum ol ister olma farketmez. Bıyıksızsın çünkü. Bu kadar güçlü bu kıllar ! 

Devam edecek...

 
Toplam blog
: 17
: 641
Kayıt tarihi
: 08.09.08
 
 

1 Nisan 1961 İstanbul doğumluyum, aslen Eskişehir'liyim. 33yaşında bir kız ve 30yaşında bir erkek..