Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Biyolojik saat

Biyolojik saat
 

Anlamak, anlaşmak. Bence çağımızın sorunu, anlamak için dinlemek gerek. Gerekte beynimiz tıka basa dolu. Ev, iş, çocuk, okul; dahası, faturalar, kredi kart borçları yüzünden de yorgun, bitap; Zaten garibimin % 10 nu kullanıyormuşuz, nasıl anlasın? Benim, senin, onun derdini. Hadi diyelim, yer açtık. İte kaka, biraz daha, daha dedik. Orayı da; (maalesef çoğumuzda), dizilere, internet, mesaj gibi abur cuburlara kaptırdık mı? Ondan sonra gelsin melül melül bakışmalar. Anlat anlata bilirsen. Anlayana da, anlatana da aşk olsun. İyi de bir şekilde anlaşmalı. Bir şeyleri dinletmeli. Dinletmeli ki, var olup, var edelim. 

Peki, nasıl anlaşacağız. Ben işin kolayını, Biyolojik saate buldum. Bayağı işe yarıyor. Bilindiği gibi, biyolojik saat biz insanların, hormonlarının ne zaman salınacağı gibi, metabolik işlemleri denetleyen saattir. Binlerce yıl önce, bugünkü saat sistemi keşfedilmediği zamanlarda kullanılmıştır. Günümüzde hastane(ilaç ve yemek saatleri olarak) ve köylerde uygulana bilirliği görülür. Uzun yıllar araştırılıp, kanıtlanmış biyolojik saatimize göre, bedenimiz.O6.00:  Uyanıyor.(uykuda olunsa bile), günün işleri için gereken protein ve enerjiyi, bu saate hizmete sunuyor.

09.00: Kavrayış, dinçlik artıyor.

10.00-11.00: Belek yaratıcı, dinamik. Verimlilik en üst düzeye çıkıp, zihnimiz tam formunda oluyor; yani rahatlıkla iletişime geçebiliriz. 

12.00: Mola zamanı, dikkat azalıp, uyku basıyor. Midedeki asit fazlalaşıp, beyindeki kan azalıyor, kısaca anlayamaz, anlatamayız. 

13.00: Vücut formundan iyice düşüyor, gün ortalamasının % de 20 altına iniyor. Sindirim saatidir. Bence hiç boşa çene yorup anlaşmaya kalkmayalım derim.

15.00-16.00: Yeni bir ışıma, enerjimiz geri geliyor. Belleğimiz tam. Zekâmız formda. Konuşalım konuşacağımız kadar. Cin gibiyiz, her şeyi anlar anlatırız.

Ve. 23.00: Tam dinlenme zamanı. Organizma, stres salgılanmasını durdurur. Sakinleşip gevşer. Tansiyon, vücut ısısı düşer. Tartışma konularını, bu saate taşıyabiliriz. Sorun, sorun olmaktan çıkacaktır. 

Buraya kadar sizlerle, iletişimle ilgili saatleri paylaşmaya çalıştım. İlgi alanlarına göre diğer bazı zamanlara da bakacak olursak,

14.00: Kendimizi bitkin hissederiz. Çünkü tansiyon ve hormon düzeyi düşmüştür. Vücudun, elektrostatik yüklenmesi azalır. (saçlar iyi şekil alır). Ağrı acı hissi zayıflar. 

17.00: Midede ki asit miktarı fazlalaşır. 

18.00: Akşam yemeği için ideal saat.

21.00: Sindirim organlarının günlük görevi sona eriyor. Yenen herşey midede hazmedilmeden kalıyor.

Canan

 

Not:  son çalışmalar, biyolojik saatin yaklaşık olarak 24 saat 11 dakika olduğunu göstermiştir.                                                                

 

 

 
Toplam blog
: 159
: 380
Kayıt tarihi
: 27.09.12
 
 

İktisat mezunuyum. Her alanda neden? niçin? ve nasıla odaklanarak, araştırmayı severim. Yazmak içim..