Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '12

 
Kategori
Aile
 

Biyopsi

Biyopsi
 

İnsanoğlunun başına her an bir olay veya hastalık gibi sıkıntılar gelebilir… Böyle bir durumda gereğinin yapılması için çırpınırız. Öyle değil mi sevgili dostlar…

Eşimi bugün böbreklerindeki rahatsızlığından dolayı devlet hastahanesine yatırdık. Yarın biyopsi yapılacak… Eşim aşağıdaki matbu yazı;  sözleşme mi, anlaşma mı bilemiyorum, mecburen imzaladı…

Aşağıdaki onama formu hastaneye ameliyat olan herkese imzalatılıyor mu? Onuda bilmiyorum...

Mesela Sayın Tayyip Erdoğan, böyle bir onama formunu rahatsızlığında imzaladı mı? Veya  bir başka yüksek makamlarda görev yapanlar imzalar mı ? Yoksa sadece, vatandaşlara mı imzalatılır bu formlar....

Yoksa bu formu herkes imzalıyor mu? Zorunlu mu?

Doktor kendini kurtarmak için bu form imzalanıyorsa, böyle bir anlaşma yapmak çok hatalı… Doktor lehine yapılan tek taraflı bir anlaşma değil midir bu sözleşme ?

“BİYOPSİ İŞLEMİ AYDINLATILMIŞ ONAM FORMU

X..........Hastalığınızdan ötürü size biyopsi yapılmasını  uygun görüyoruz. Bu işleme siz biyopsi için uygun koşulları sağladığınız ve işlemi kabul etmeniz halinde başlayacağız. Sizin bu işlemden yararlanmanızı öneriyoruz. Kararınızdan önce aşağıda yazılı olan metni okumanızı ve biyopsi hakkında bilgilenmenizi istiyoruz. Bilgileri okuyup anladıktan sonra bu işlemin yapılmasını kabul ederseniz formu imzalayınız.

Bu işlem, derinizden doktorunuzun uygun göreceği yer, şekil ve büyüklükte bir parça alınarak mikroskobik inceleme yapmak amacıyla yapılmaktadır.

Eğer kabul ederseniz size doktorunuz tarafından biyopsi yapılacaktır. İşlem süresince yaşayacağınız problemleri doktorunuzla paylaşmanız uygun olacaktır.

Tıbbi tüm girişimlerde olduğu gibi bu işlem de bazı potansiyel risklere sahiptir. Bunlar; kanama, yara yeri enfeksiyonu, iz kalma, uygulanan uyuşturucu maddeye bağlı allerjik reaksiyonlar, parça alınan bölgenin altındaki ve yanındaki doku ve organlarda hasar ve yara yerinde ağrıyı içerir.

İşlemden en fazla oranda yarar en az oranda zarar görmenizi sağlamak için elimizden geleni yapacağız.

Bu işlemi yaptırmayı reddedebilirsiniz. İşlemin yapılması isteğe bağlıdır ve reddettiğiniz takdirde size uygulanan tedavide ya da bundan sonra kliniğimizde size karşı davranışlarımızda herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Diğer uygun alternatif tedavilere geçilebilecektir.

Hastanın beyanı:

Doktorum tarafından X……  Hastahanesinde  biyopsi yapılacağı belirtilerek bu işlem ile ilgili yukarıdaki bilgiler bana aktarıldı. İşlemin yapılması konusunda zorlayıcı bir davranışla karşılaşmış değilim. Eğer katılmayı reddedersem bu durumun tıbbi bakımıma ve hekim ile olan ilişkime herhangi bir zarar getirmeyeceğini de biliyorum.

Bana yapılan tüm açıklamaları ayrıntılarıyla anlamış bulunmaktayım. İşlemi kabul ediyorum.

Bu formun bir kopyası bana verilecektir.

Katılımcı:                                          Hekim:                                                Görüşme Tanığı:

Adı, Soyadı:                                      Adı,Soyadı:                                     Adı,Soyadı:

Adres:                                                Adres:                                             Adres:

İmza:                                                 İmza:                                               imza

 

Eğer kendine güvenmiyorsan bu işi yapma diyesim geliyor içimden ammma ….

Doktorlarımıza Allah kolaylıklar ve sabırlar versin…Çünkü çok zor şartlar altında çalışıyorlar….

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..