Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '07

 
Kategori
Bilim
 

Biz, dünya, evren gerçek mi?

Biz, dünya, evren gerçek mi?
 

Yazıma baslamadan once Matrix filminin ilk bölümünü görüyordum. Ondan sonra aklıma ''matrix gercek olabilir mi?'' sorusu geldi ve internette aramaya basladım ve cok ilginc sonuclarla karşılaştım ve bunu sizlerle paylasmak istedim.

Evet. Matrixin gercek olma ihdimali varmıs.

Dünyanın saygın üniversitelerinden biri olan Cambridge Üniversitesinde profesör olan Martin Rees, yaşadığımız evrenin bizden daha akıllı bir uygarlık tarafından yaratılmış bir bilgisayar simulasyonu olabileceğini ileri sürdü.

Bilim insanlarına gore evrenin olusumu iki teoiriyle acıklanmıs. Birincisi herkesin bildiği gibi Büyük Patlama (=Big bang) ki bu teori uzayda dolanan toz ve gaz bulutlarının birleşmesi sonucu oluştugudur. Ikincisi Metaverse Teorisi. Milyonlarca evren var. Ancak içlerinde en mükemmel olanı bizimki ve yaşam sadece burada mevcut. Ve üçüncüsü ise Evrensel Tasarım. Evrensel tasarım ise şu anda gördügümüz herşeyin baska bir yerdeki daha gelişmiş bir varlık ya da topluluklar tarafından oluşturulmuş bir simulasyon oldugu teorisidir.

Evrensel tasarımı biraz daha açalım. Evrensel tasarım teorisi son yıllarda kendinden cok sozettirdi. Matrix filmi ile tüm Dünya bu teoriyi tanır hale geldi. Matrix filminde yaşanılan iki dünya vardır. Birincisi bizim yaşadığımız dünyayla aynı dünya olan simulasyon dünyası ve ikincisi gercek dünya olan matrixin kendisi. Matrixi açıklamak mümkün değil. Matrixi biraz anlatmaya çalısırsam aslında herşeyin bir bilgisayar programı tarafından gözümüze bir bant çekilmiş gibi şu anda gördüğümüz gibi görmemizi sağlayan programlamadan çıkıp gerçek dünyayı gördüğümüz yerdir.

Acaba biz Büyük Patlama sonucu mu varız yoksa evrensel tasarım sonucu bir simulasyonda mıyız? Herşeye rağmen bunlar sadece teori. Ama her ne olursa olsun Büyük Patlama, Mateverse teorisi ya da Evrensel Tasarım bunların ardında tanrının oldugunu hiçbir zaman göz ardı edemeyiz. Bilim artık cok ilerledi. Fizik bilimi de oyle. Aslında fizik bilmi cogu bilim adamına göre Tanrının dünya üzerindeki saklamış olduğu güzellik ve mucizelerdir. Işte bu mucizelerden biri ya Büyük Patlama ve Mataverse teorisi ya da Evrensel Tasarım.

Aklınızı soru işaretleriyle doldurduysam affola...Herşey gönlünüzce olsun....

 
Toplam blog
: 12
: 5668
Kayıt tarihi
: 20.07.06
 
 

1988 doğumluyum. Şu anda ÖSS'ye hazırlanmaktayım.....