Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '06

 
Kategori
Mizah
 

Biz 80 çocukları çizgi filmlerden ne öğrendik?

Biz 80 çocukları çizgi filmlerden ne öğrendik?
 

Bizim çocukluğumuz çizgi filmlerle geçti. Hala hemen hemen hepsini hatırlıyorum. O zaman çocuk gözü ile seyrettiğimiz şeylerden çok şey öğrendik. Neler mi?

Şirinler

Çıkarılacak Ders: Kömünizm işliyor!

Şirin kasabasında herkes herşeyi paylaşır, herkes aynı giysileri giyer ve ortak düşman Gargamel’e karşı savaşırlar. Gargamel kırmızı şapkası ile Şirinleri yemek ve altınlarını ele geçirmek isteyen otoriteyi temsil eder.

Temel Reis

Çıkarılacak Ders: Ispanak iyi bir şeydir.

He ne kadar şeker, dondurma ve sakız gibi bir tadı olmasada içerdiği vitamin ve mineraller ile sizi çok güçlendirir. Sevdiklerinizi(Safinaz’ı) korumak ve kötülerle (Kabasakal) savaşabilmek için sık sık ıspanak yemelisiniz. Ve birde denizciler pipo içer ve onu öttürürler tabiki. Ispanak ile steoridlerin kullanılması, vücut geliştirme tutkusunun gelişimini paralel gören görüşler olsada bence Temel Reis sadece pazu konusunda bir farkındalık yarattı.

G.I. Joe

Çıkarılacak ders: Bilmek savaşın yarısıdır.

Diğer yarısı ise Kobranın adamlarını yenmek. İyilik her zaman kötülüğü yener çünkü iyi adamlar bir ekip olarak çalışırlar. Maalesef bu tipte özel komando ekipleri herkesi yenerken Afganistan ve Irak’tada aynı şey denendi ve olmadı.

Scooby Doo

Çıkarılacak Ders: Kimseye Güvenme.

Aklını başına topla, organize ol ve planlı davran. Sadece şans eseri olmak kaydı ile sürekli kahraman olabilmek sadece iyi yürekli Scooby Doo’ya hastı. Aslında bir yandanda bizim için ilk gizemli maceraların kapısını aralamıştı.

He-Man

Çıkarılacak Ders: Kahramanlar yumuşak olabilir.

Kılıcını havaya kaldırıp “Güç Bende Artık” diye bağırıncaya kadar kırılacak kadar nazik bir prens. Aslında Süpermen veBatman’dende alışıktık ama yinede eski çağlarda böyle olması şaşırtıcı. İskeletor yine kötülüğün sembolü olarak kahramanımızın tüm vaktini alıyordu.

Taş Devri

Çıkarılacak Ders: Uyanıklık kar getirmez

Fred Çakmaktaş ve Barni Moloztaş birer işçi olarak her akşam düzenli evlerine giderler, Fred biraz obur, Barni pısırıktır. Ailelerine ve çocuklarına düşkündürler. Sinema ve bowling en büyük tutkuları. Çoğu zaman uyanıklık yaparlar ve başarısız olurlar. Vilma ve Beti ise iyi birer anne ve evin yönetcisi ciddi birer ev kadınıdırlar. Bambam hakkında söyleyecek bir şey yok.

Ninja Kaplumbağalar

Çıkarılacak Ders: Dış Görünüş önemli.

Her ne kadar güzel bir kız olan April ile dostturlar. Diğer mutantlarla yaptıkları kung-fu döğüşleri ile sürekli dünyayı ele geçirmeye çalışan kötülerle mücadele ederler. Ispanaktan sonra ilk gıda temsili burada oldu: Pizza.

Voltran

Çıkarılacak Ders: Ekip Çalışması

Her ne kadar herbiri bir araç olsada “Voltran, Voltran, Voltran” diye 3 kere bağırdıklarında büyük bir robot oluyorlardı.Her defasında düşman da büyük bir robot oluyor ve Voltran bu robotu kısa bir dövüş sonrasında ortadan ikiye bölüyordu ve bizde mutlu oluyorduk. Her defasında düşman farklı özelliklere sahip olsada Voltron aynı özellikleri ile yeniyordu. “Aslında değişim önemli değildir yeterki iyinin tarafında ol!” mesajını aldık.

Jetgiller

Çıkarılacak Ders: Burada gördükleriniz ileride gerçek olacak.

Jetgillerde seyrettiğimiz birçok şey(ör. cep telefonu) gerçek oldu. Uçan ve park ettikten sonra cebe giren arabayıda bu 20-30 sene içerisinde görürsek bu dizinin tamamen uzaylılar tarafından bize geleceğimizi göstermek amaçlı yapıldığına inanacağım. Taş Devri’nin gelecek versiyonu olarak izledik.

Heidi-Candy-Polyanna

Çıkarılacak Ders: Mutluluk uzak değil

Her üç çizgi filmide kaçırmadan izledik. İyilikseverlik, dürüstlük, mutluluk, aile bağları vb. Türkçede yer alan 360 iyi sıfatın tamamını gördük. Gerçi şimdi baktığımda bu çizgi filmlerden Türk halkının büyük bir çoğumuzun anlamadığını düşünmüyorda değilim.

Benim favorim ise;

Vikingler

Çıkarılacak Ders: Yumurta kapıya geldiğinde yaratıcılık tavana vurur

“Haydi yallah hop hop hop” nameleri ile dünyayı gezdiler. Koca koca adamlar zora geldiklerinde burnunu kaşıyan küçücük Viki sayesinde kurtuldular. Her macerada zekice çözümlerin nasıl yapıldığını gördük. Beni en çok etkileyen ve ilham veren çizgi film oldu.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..