Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '11

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Biz Atatürk'ü İyi Anladık mı?

Biz Atatürk'ü İyi Anladık mı?
 

Kdz Ereğli Festivalinde sevgi, barış, dostluk sergisinden alıntıdır


Türkiye aziz bir ülkedir..

Atatürk (ü-ölüm) süzleştirmek. Bu cümleyi iyi analiz edin. İşte Türkiye bu iki çizgi arasında.

ONUN ÜZERİNDEKİ KAN KADAR AZİZ BİR KAN BAŞKA TOPRAKLARDA YOKTUR... Biz bir savaş değil binlerce savaş verdik... Hala da savaşmaktayız. Doğal ve doğal olmayan afetler bizde hiç bitmedi... Ülkemiz Ata’mızdan sonra geçen zaman diliminde bugünkünün en üst düzeyinde olmalıydı... Ne yazık içine düştüğümüz savaşlar Türkiye'yi kalkındırmak, aydınlatmak, geliştirmek ilimde sanatta fende en üst düzeye çıkarmak adına verilmedi... KADINLARIMIZIN başörtüsüyle bile savaştık. OKULLARIMIZDA öğrencilerimiz savaştı. Başbakan bile astık... Darağacı altın günlerini yaşadık.

İçine düştüğümüz bu durum Atatürk'ü biz anladık mı sorusunu dile getiriyor... Anlayamadık. Sınıfta kaldık... Yabancı ülkeler bile bizden iyi anladılar... Bizde Ata'yı seven kadar sevmeyen kimseler de vardır. Bunlar gizlediler kendilerini. Oysa bu da demokrasinin gereği olarak düşünülseydi ve bu insanlara Atatürk-ü sevdirme daha başka yollardan enjekte edilseydi daha doğru olurdu. VE ne yazık bizde Atatürk- ü sevdirme çoğu zaman kafasına vura vura olmuştur. Hayali bir kahraman edasına büründürülmüştür, ders kitaplarımızda: ki ATA’MIZIN da buna hiç ihtiyacı yoktur. Her tarafa ATA’MIZIN BİR BÜSTÜNÜ, HEYKELİNİ KOYMAKLA iyi mi ettik sizce... SONRA  diktiğimiz heykellerini bile temizlemekten aciz kalmadık mı? Güvercinler, kuşlar kondu, YUVA YAPTI... Ata'mızı putlaştırdınız böylelikle. O bunu sizden istemiş miydi... Bir vasiyet mi etti her tarafa resmimi, heykelimi, büstümü koyun diye... Atatürk sevgisi kalplerde olmalı, yeşermeli, yaşamalı... Çoluk çocuğumuza aktarılmalı.

Sorarım size Ata'mızı anladınız mı diye... Yo anlamadınız... O ister miydi ceddimize bile düşman olmamızı... BİRÇOK PADİŞAHIMIZI öcü gibi göstermenizi... FATİH sultan Mehmet-i bile bir köşeye koymanızı... BİR ESER MEYDANA GETİREMEYENLER birçok eseri yıkmasınlar... Yağmalamasınlar. Bir devlet adamı olamayanlar, ATA'YI ANLAMAYANLAR MİLLETVEKİLLİĞİNE SOYUNMUŞ, mecliste çocukça kavga edip rahat koltuğunda oturuyorlar... VE emin olun birçokları halkından bi haberler...

Yol yakınken gittiğiniz yoldan dönün VE Türkiye 'yi ATA'MIZIN İSTEDİĞİ ÇAĞDAŞ MEDENİYETLER SEVİYESİNE ÇIKARIN... Uzayda bir Türk Bayrağı dalgalanmıyorsa hala sebebi sizlersiniz.

Ulu ÖNDERİMİZ'E buradan Allah'tan rahmet diliyorum. Gösterdiği yoldan sapanları da O'na havale ediyorum... İZİNDEYİZ deyip de hiç çalışmayanları,  yan gelip yatanları da şiddetle kınıyorum...   

 

 
Toplam blog
: 47
: 2142
Kayıt tarihi
: 14.02.11
 
 

Adım İbrahim. 05.02.1983 yılında doğdum. Ve hala yaşıyorum! Burada ilkin Sevgi Yazıları diye yazm..