Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İbrahim Erdem KARABULUT

http://blog.milliyet.com.tr/pars

02 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Biz başbakanımızı arıyoruz

Başbakan Adnan Menderes, bu ülkeyi idare edemediği için arkadaşları ile idama mahkûm edildi.

Aynı partinin devamı olarak bilinen Süleyman Demirel 7. defa gidip 8. defa geldi.

İhtilalleri görerek ülkeyi idare etmeye çalıştı.

Demirel, Türkeş, Ecevit, Erbakan12 eylülde yargılandı cezaevlerine kondu.

Devamında gelenlerin akıbetlerinde ceza evleri olmasa da, pek iç açıcı olmadı.

Ülkeye çağ atlattığı söylenen Turgut Özal başbakanlığında suikasta uğradı, cumhurbaşkanlığında ise suikasta uğradığı için öldüğü söylendi.

Aynı akıbet Alparslan Türkeş içinde yazılıp çizildi.

Eski Başbakanlardan Erbakan şuan cezaevinde.

Başbakanlık yapmış Mesut Yılmaz ise yüce divanda yargılandı.

Öldürülen Nihat Erim, Amerikancı olmakla suçlanan Tansu çiller gibi başbakanlarımızda oldu. Millet olarak bir türlü bizi yönetecek başbakanı bulamıyoruz. Üçlü koalisyona, Cumhurbaşkanı anayasa kitabını atarak ders verirken, %47 oy alarak gelen partiyi anayasa mahkemesine taşıyarak kapatmak, mevcut cumhurbaşkanına ise siyasi yasak istiyoruz.

Durum böyle iken; Bu ülkenin mevcut başbakanı beni arayıp, gel kardeşim ne ön seçim, ne seçim, ne kongre, yerime bir ay başbakanlık yap dese, tüm samimiyetimle söylüyorum sağ ol, başka kapıya derim.

Hangi düşüncede olursa olsun, ateşten gömlek olan başbakanlık gömleğini kim giymiş ise, ya idam edilmiş, ya katledilmiş, ya yüce divana verilmiş, ya da cezaevine atılmış.

İhtilaller, sürgünlüklerde tuzu biberi. Hele şu sıralar başbakanlık ayağa düşmüş bir meslek haline gelmişken, simit satmak daha iyi.

Muhalefete göre; Ekonomi batmış, ülke toprakları satılmış, bankalar yabancıların kontrolüne geçmiş, devlet malı olan kitler yabancı şirketler tarafından alınmış, ülke irtica tehlikesinde, PKK denen lanet örgüt ise daha dün İstanbul’un göbeğini kana buladı, bu ülkeyi eski durumuna getirmek için ya uzaylı olmak lazım, ya mükemmel bir robot, bu nedenle sağ ol derim. Eski durum derken, Ülkemin Güllük, gülistanlık bir halini de hatırlamıyorum. Sonra bana ne gerek var.

O koltuk’ta kimlerin gözü yok ki? Abdullatif Şener aday, Yaşar Nuri Öztürk, Gürtuna, Okuyan, Tantan, aday, yetmedi mi? akıllı (akil) adamlar çıktı, onlarda aday, Türkiye’m hareketi lideri Özbek aday, bu ülkede adaydan çok ne var?

Mevcut siyasi partileri saymaya bile gerek yok. Ergenekon’dan gözaltına alınan Sinan Aygün bile, beni tahrik ediyorlar, zorla başbakan yapacaklar diyor.

Bak! Bay: Aygünde aday. Ülkemde siyasiler, mantık ve anlayışlarını değiştirmedikçe, hep karalama ve çamur atma kampanyalarını sürdürüp, Ölümüne muhalefet yapan, neresine vurursam vurayım, önemli değil. Yıpratabilirsem belki ilk seçimde biraz oy arttırırım düşüncesi ile yola çıkıyorsa, bu ülkede başbakanlık yapılırımı? Kim aday olursa olsun yapamaz.

Demirel’e ne demeli? Ülkede yapılan her seçimin ülke ekonomisine getirdiği külfetin en iyi bileni (bay bilen) Ununu eleyip, eleğini astığı halde, kendisine durumdan vazife çıkarıp " istikrar olana kadar seçim yapılmalı" diyorsa, bu ülkede başbakanlık yapılabilirimi?

Artık herkes aklını başına almalı, bu ülkeyi bir parça seviyorsa Türk milletine hizmetin yolu, önce birlik ve beraberlik olmalı. Kavgalarla bir adım ileri gidilemeyeceğini bilmeli.

Ucuz karalama kampanyalarının ne ülkemize, ne topluma, bir yarar sağlamadığı gerçeği görülmeli.

Ana muhalefet liderinin her fırsatta "ey tayip sende, bende dokunulmazlığımızı kaldıralım" çağrısı, bu ülkeye ne kazandırır iyi düşünülmeli. Aynı liderin bir önceki çağrısını hatırlarımsınız?" Ey Tayip, erkek isen servetini açıkla" ile 6. ay bu ülkede gündem yarattı.

Başbakan servetini açıkladı.

Ülke ne kazandı?

Ne Kaybetti?

Muhalefet liderinin eline ne geçti hakikaten merak ediyorum.

İbrahim Erdem KARABULUT

 
Toplam blog
: 20
: 379
Kayıt tarihi
: 07.05.10
 
 

Yönetici. Yerel basın birliği 2.bölge başkanı. Tekstil senaliza yönetim kurulu başkanı ..