Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

18 Mart '19

 
Kategori
Futbol
 

Biz Bitti Demeden Bitmez!

Bursa deplasmanı hep zor maçlara sahne olmuştur. Bu geçen sene de böyleydi, bu sene de böyle oldu. Geçen sene de yıldız Fegholie idi, bu sene de. Başakşehir’in nerdeyse 15 dakika fazla oynayarak 1 puan aldığı Kayserispor maçından sonra bu maç daha önemli hale gelmişti.

Maça yine tutuk başlayan bir Galatasaray, her zamanki gibi etkisiz, varlığı yokluğu bir olan bir santrafor ve bol hata yapan, çok da kötü oynayan bir Emre Taşdemir vardı. Belli ki genç oyuncu ortamdan çok fazla etkilenmiş. İki golde de kaptırdığı topun gol olması buna bir örnek. Ayrıca orta yapma imkanı varken çok fazla geriye pas yaparak, o güzel çıkışlarını hafızalardan sildi. Muslera’nın yediği gollerde hatası yoktu fakat defansın ciddi derecede pozisyon hatası yaptığına şahit olduk. Luyindama ve Marcao artık birbirine alıştı ama ileriye çok destek vermek istedikleri için riskli oynayıp, gereksiz top kayıpları yapıyorlar. Son dakika golü ile devre arasına 2-1 geride girmemiz, maçı çevirmemizde büyük bir etkendi. Gol de hiç ortalıkta gözükmeyen Ndiaye’den geldi.

İkinci yarıya her zamanki gibi baskılı başlayan Galatasaray, Belhanda’ya yapılan penaltının uzun VAR incelemesi sonrasında, Diagne’nin golü ile beraberliği yakaladı. Diagne bundan başka da bir şey yapmadı zaten. Onyekuru biraz daha akıllı ve becerikli hareket edebilse maç 4-5 olacaktı. Her zaman söylediğim gibi maçı alacak oyuncular Belhanda ve Onyekuru’dur. Fegholie, Ndiaye hatta Mariano bonus oyunculardır. Allah’tan dün gece Belhanda çok gayretliydi ve çok fazla pas hatası da yapmadı. Son dakikalarda dikkat çeken bir durum vardı bilmem farkettiniz mi? 2-3 dakika boyunca top Bursaspor’da kalmasına rağmen, Galatasaray inanılmaz bir savunma yaptı ve hiç bir şekilde gol pozisyonuna giremediler. Havadan attıkları topları da başta Donk olmak üzere uzun oyuncularımız geçit vermedi. Donk çok ciddi katkı veriyor takıma, bravo. Maç efsane bir geri dönüşle 2-3 Galatasaray’ın üstünlüğü ile bitti. İlk yarı şampiyonluğa veda etmişken, ikinci yarı şampiyonluk şansımızı arttırdık. Futbolun güzelliği işte burada!

Araya moralli giren bir Galatasaray var. İnşallah geriye kalan tüm maçlarımızı kazanıp şampiyonluğa ulaşacağız. Bunun için futbolcuların daha fazla çaba sarfetmesi şart. Her maç Fatih Terim ile alınmamalı. Oyuncular daha çok elini taşın altına koymalı.

Ndiaye gol atsa da bir var bir yok. Sanki kiralığım fazla zorlamayayım kendimi der gibi oynuyor. Onyekuru sezon sonu artık ayrılır, bu maçlarda katkı sağlayamayan futbolcuya ihtiyaç yok, maalesef Rodriguez’in yerini dolduramadı. Diagne için ayrı bir yazı yazmak istiyorum. Mitroglou’dan aldığımız olumlu sinyalleri ondan bir türlü alamıyorum. Bu şekilde Fatih Terim onu kullanamaz. Ya sistem ve oyuncular değişecek ya da kendi gidecek. Bakalım sezon sonu İmparator buna nasıl bir çözüm üretecek?

Son söz: “ Biz bitti demeden bitmez” Dün sadece Bursaspor’u değil, Başakşehir’i destekleyen tüm takımları da yendiğimizin farkındayız!

Paylaşım ve yorumlarınız için teşekkür eder, Herkese sarı kırmızılı günler dilerim
Serdar Şimşek

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..