Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '06

 
Kategori
Futbol
 

Biz bu guruplardan çıkarız

Biz bu guruplardan çıkarız
 

UEFA kuralarının çekildiği haberiyle birlikte, Türk takımlarının zor gruplara düştüğü, özellikle Fenerbahçe' nin cehennemden çıkmak zorunda kalacağı gibi yorumlar da yapılmaya başladı.

Buraya kadar gelmiş hiçbir takımı kolay lokma kabul etmek mümkün değildir. Ancak bu korkuların temelinde yatan, kulüplerin önceki yıllarda gösterdikleri performanslar, aldıkları dereceler.

Elbette bu bir ölçü. Ayrıca bu takımların ülkeleri de futbol klasmanında sözü edilecek noktadalar. Yalnız bir önceki turda adı çok daha ünlü bazı takımların elendiğini de biliyoruz. Futbolun güzelliği zaten biraz da burada.

Öte yandan ben istatistiklerin bize yardımcı olmasına rağmen çok da doğru sonuca götüreceğine emin değilim. Bir takımın iks takımına karşı maç kazanamamış olması onun asla bir sürpriz yapamayacağı, ya da kendini yenileyip artık kazanır hale gelmeyeceğini göstermez ki...

Sonuç olarak Türkiye ve Türk takımları eskiye göre hayli gelişmiş durumdalar. Çok yeterli olduğumuzu söyleyemesek bile en azında bu değişimi sağlamak için gayret göstermemez gerektiği bir gerçek.

Takımlar, çocukların büyümesi gibi hacim değiştirerek büyümezler. Onlar fizik olarak her zaman aynıdırlar, hep on bir kişiyle mücadele ederler. Ama, bilgileri, taktikleri, hocaları, oyuncuların bireysel başarıları, kolektif anlayışları değişir ve gelişir, öyle büyük takım olurlar.

"Kazanamayız" korkusuyla elde edilebilecek hiçbir başarı yoktur. "Kazanacağız" diyebilmek, sonucu olumluya çevirebilecek en güçlü motivasyonlardan biridir.

Çocukken hepimizin karşıdan karşıya atladığı bir gölet mutlaka olmuştur. Atlayamam korkusu taşıdığımız sürece ya cesaret edip atlamamış, ya da suyun içine düşmüşüzdür. Ama kendimize güvenimiz geldiği andan itibaren de artık düşünmeden bu eylemi gerçekleştirmişizdir.

Bu yüzden Basın'ın da, yöneticilerin de, futbolcuların da "biz bu gruptan çıkamayız" düşüncesini kafalarından atmaları gerektiğini düşünüyorum. Ve "biz bu guruplardan çıkarız" diyorum.

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..