Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '16

 
Kategori
Güncel
 

Biz bunu hak etmiyoruz...

BİZ BUNU HAK ETMİYORUZ…

Son birkaç gün içinde yazılı medyada yayınlanan haberler ve Tv programlarında yapılan tartışmalarda dile getirilenler, insanları çıldırtacak duruma getiriyor.

Örneğin;

-Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi spor 12. sınıf öğrencisi Mihriban Şimşek, erkek sınıf arkadaşı ile yan yana oturduğu için öğretmenleri tarafından okuldan atılmakla tehdit edildi. Baskılar sonucu psikolojisi bozulan Mihriban Şimşek, ailesi ile birlikte olduğu seyir halindeki araçtan atlayarak intihar etti.  (18.11.2016 tarihli basından)

-Artvin Belediyesi’nin anket çalışmasıyla halka “Hangi etnik kökendensiniz” ve “Hangi mezheptensiniz” soruları yöneltildi. AKP’li belediyenin suç işlediğini belirten CHP Merkez İlçe Başkanı İlyas Şahin, “Neyi kaşıyorsunuz?” dedi. (18.11.2016 tarihli basından)

- AKP, TBMM Genel Kurulu'na cinsel istismar suçunda yargılamaya ilişkin olarak bir önerge getirdi. Önergeye göre, “cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın işlenen cinsel istismar suçunda, mağdurla failin evlenmesi durumunda hükmün açıklanması geri bırakılıyor” ve hüküm verilmiş ise infazın ertelenmesine karar veriliyor.

Ve Adalet Bakanı bunu savunuyor. (18.11.2016 tarihli basından)

-AKP'den Van Milletvekili adayı olan İslamcı Yazar Vahdettin İnce, katıldığı televizyon programında çocuk istismarını savundu.

CNNTürk'te yayınlanan ve Şirin Payzın'ın sunduğu Ne Oluyor programına katılan ve 1 Kasım seçimlerinde AKP'den Van milletvekili adayı olan İslamcı yazar Vahdettin İnce, AKP'nin tecavüzcüleri aklayan yasa önerisi üzerine konuşulurken, İnce, "mevcut yasalara saygı duymakla birlikte İslam hukukuna göre buluğ çağına giren kız çocuklarının evlendirilebileceğini bunun çocuk istismarı olarak görülmesinin İslam'a aykırı olduğunu" dile getirdi. (CNN Türk Canlı yayınından)

Bu zat, Türkiyede Medeni Yasanın yürürlükte olduğunu, evlilik olayında dini kuralların geçersiz olduğunu bilmiyor mu?

Biz böyle değildik. Neden bu duruma geldik?

Güzel ülkemin, güzel insanları, biz bunları hak etmiyoruz.

Bu saçmalıkların hesabını soracak bir yetkili yok mu?

Bu saçmalıklara neden olan yetkililer hala neden görevde tutuluyor?

Özellikle Haber Türk ve CNN Türk’te yapılan tartışma programlarına çağrılanlar kadrolu tartışmacılar mı?

Karayı ak, akı kara gösterenlerin ve yurttaşların aklıyla alay edenlerin dışında, tarafsız ve Türkiye’nin gerçeklerini dile getirebilecek cesarette olan başka bilim insanı, hukukçu, sosyolog ve siyasetçi yok mudur?

Bu kadrolu ekip, her sözcüğün başında halk böyle istiyor diye ahkam kesiyor.

Birisi demiyor ki arkadaş, nereden çıkarıyorsun halkın %50-60 sizin dediğinizi istemiyor.

Yoksa, ayni insanlar talimatla mı oraya çıkarılıyorlar?

Merak ediyorum. 19.11.2016

Gündüz AKGÜL

Emekli Cumhuriyet Savcısı

 
Toplam blog
: 310
: 504
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Adaletin mülkün temeli olduğuna inanarak 32 yıl adalet görevini yaptığım için mutluyum ..