Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '13

 
Kategori
Güncel
 

Biz büyük bir Aileyiz !

Biz büyük bir Aileyiz !
 

Bakanımız Fatma Şahin


Bakanlığın kuruluşunun 2. yıldönümü 6 Temmuz’daydı. İki yılda birbirinden önemli projelere imza atıldı, kalıcı çalışmalar yapıldı. Tüm bunlar merkeziyle-taşrasıyla el ele, kol kola, omuz omuza, yan yana başarıldı. Çalışanlarından aldığı güçle sarıp sarmalandı herkes.

Vatandaşlardan alınan enerjiyle daha çok, daha çok çalışıldı. Siz biz demeden, bir olundu, "aile" olundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak büyük bir aile kuruldu!

Şehit yakınları ve gazilere haklar, Engelli, şehit yakını ve gazi ise ücretsiz seyahat , Sosyal Hizmet Merkezlerinin açılması, Harp Ve Vazife malulü olanlara faizsiz kredi ve yeni istihdam hakkı, Terör mağdurlarına maaş, Boşanmak isteyene sahip çıkma, Sokakta çalışan/yaşayanlara yönelik birim, Devlet korumasındaki gençleri iş, Aktif Yaşam için Nesiller Arası Etkileşim Modeli" (AYNA) projesi, Engelli ve 65 yaş aylığı alanlara müjde, Engelli öğretmen atamaları, Kadınlara tapu müjdesi, Kadına şiddet protokolü, Aile Eğitim Programları gibi daha birçok önemli proje ve etkinliğe imza atıldı. Aile ve Toplum Hizmetleri, Çocuk Hizmetleri, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri, Sosyal Yardımlar, Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri, Kadının statüsü gibi birçok alanda hizmet verildi. 2 yılda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak fark yaratıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın tek eksiği personel ve sosyolog istihdamı konusundadır. Bütün Bakanlıklar ve kurumlar Maliye Bakanlığı’ndan kadro onayını alıyorlar ancak Aile Bakanlığımız SHM’ler için kadrosunu alamıyor. Sosyolog adayları kadro beklemektedir. Bütçe düşünülüyorsa sözleşmeli alım yapılmalıdır. Kesinlikle geçici istihdam veya ek ders karşılığı istihdama geçilmemelidir. Teknik eleman sınıfına sahip sosyologlar geçici istihdama razı ettirilmemelidir. ASDEP ve SHM’ler için bir an önce kadro ihdası yapılmalıdır. Sosyologların gönlü alınmalıdır.

"AİLE OLMAK", sosyolog algısını geliştirmek ve sosyologlarla birlikte olmaktır.

"AİLE OLMAK", sosyal çalışmacı ve sosyolog kadrolarına dengeli atama yapmaktır.

"AİLE OLMAK", sosyologlara her sene 20-30 kadro ayırmamaktır!

"AİLE OLMAK", twitterde nöbet tutan sosyologlara ses vermektir!

"AİLE OLMAK", yüksek puanla atama bekleyen sosyologların hakkını savunmaktır!

"AİLE OLMAK", Anadolu’daki genç, dinamik, girişimci sosyologları keşfetmektir!

"AİLE OLMAK", 2000+5000 kadroyu Maliye Bakanlığı’ndan almaktır ve Sosyologları unutmamaktır!

"AİLE OLMAK", sosyologlara kadro sözü vermek ve sözü yerine getirmektir!

SOSYOLOGLARLA BİRLİKTE ÇOK BÜYÜK BİR AİLE OLMAK DİLEĞİYLE!

NOT: Hemşehrim Sayın Bakanım Fatma Şahin’e selam ve saygılarımı iletiyorum. Başarılarının devamını diliyorum.

 
Toplam blog
: 18
: 2820
Kayıt tarihi
: 08.06.13
 
 

Eğitim ve sosyal konularda bazı internet sitelerinde yazılar yazıyorum. Toplumu bilgilendirmek ve..