Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '18

 
Kategori
Deneme
 

Biz Canımızı Veririz Batı Gerekeni Yapar; Biz Batı Gibi Düşüneceğiz, Batı Bizim Gibi Hissedecek

Biz Canımızı Veririz Batı Gerekeni Yapar; Biz Batı Gibi Düşüneceğiz, Batı Bizim Gibi Hissedecek
 

Dünyanın diğer yerlerini bilmiyorum ama batı düşüncesiyle bizim aramızda fark var. Biz insaniyeti çok abartıyoruz batı gerekeni yapıyor.

Bir Türk yanındaki kadına hesap ödetmez mesela, batıda böyle değil. Gerçi bu ne kadar insaniyet bilinmez de sahip olduğumuz bu haslet diğer bütün alanlara değişik şekillerde yansıyor.

Aslında ikisi de yanlış ve bu yanlışlık her iki tarafın da sahip oldukları anlayışı abartmasından ileri geliyor. Türk insanı yapması gerekenden daha fazlasını da yapıyor(yapması gerekmeyeni) Mesela anne babalar çocuklarını hayat boyu destekliyorlar.

Batı, belli bir yaşa geldikten sonra hadi güle güle. Çocuk ne yaparsa yapsın. Yardım edeyim ilgileneyim hiç öyle bir şey yok.

Bizde çocuklar kendi ayakları üzerinde duramıyorlar. Kendilerine güvenleri olmuyor. Anne babanın hayatı yok. Adeta çocuklarını sırtında taşıyorlar. Bu abartılı aile bağı sorunlu bir durum. Tamam, sevgi var ilgi var, çocuklar yanında ama çoğu anne babasının eline bakıyor.

Batıda bu yok ama bizdeki gibi anne babası ile çocuğu arasında ilgi ve sevgi de yok. Batı gerekeni yapar diyoruz ama görüldüğü gibi pek de gerekeni yapmıyormuş. Biz biraz batı gibi olacağız, batı da bizim gibi.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..