Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Biz Dünya Kupasına gideriz ama nasıl?

Biz Dünya Kupasına gideriz ama nasıl?
 

Artık alıştık biz bu keskin virajlara. Başta işi sıkı tutmayı öğrenmedikçe de daha çok görürüz virajları. Allah’a şükür bizim bu baştan işin önemini kavramama gibi bir dezavantajın yanında zor zamanları iyi geçme avantakımız var. Sanırım bundan dolayı bir milli takım var.

Biz neden buradayız?

Bu sorunun cevabını vermek zor değil. Belçika ve Estonya (ilk maç) karşısında kötü oyun veya şanssızlık ile alınan sonuçlar. İspanya karşısın da kanaatsizliğimiz. Biz o maçlardan illede galibiyet parolası ile çıkmasak biraz savunmaya önem versek o zaman şimdi iki puanımız daha vardı cebimizde. Ama olsun alnımız ak, futbolumuz güzel.

Futbolumuzun güzelliği herşeyi değiştiriyor mu?

Hayır ne yazık ki. Ne kadar iyi oynarsan oyna maç 0-0 başlıyor gol atamazsan senin aleyhine işliyor. O zaman mantıklı oynayacaksın. Rakibe göre taktik uygulayacaksın. Şaşırtacaksın. Rakip seni defansif bekliyorsa, ona göre kadro çıkarmış ise eğer. Sen ofansif oynacaksın. Ya da önce durdurup sonra vuracaksın. Olmadı gidip vuracaksın. Çekileceksin kontra ataklar ile çıkacaksın. Yani senin bir sistemin olmayacak. Senins istemin rakibin olacak.

Yani sistemsiz mi oynayalım?

Olur mu hiç? Tabiki sistemin olacak ama bağımlı olmayacasın. Eğer bağımlı olursan seni çözen yener. Sonra herkes yener. En iyisi nasıl oynayacağını bir sen bileceksin. Sanırım bu daha güzel.

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..