Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '12

 
Kategori
Güncel
 

Biz elimizle PKK’ya parasal destek sağlıyoruz!

Biz elimizle PKK’ya parasal destek sağlıyoruz!
 

PKK


Daha öncede herkes tarafından PKK’nın sınırdaki kaçak mallardan vergi aldığını defalarca duyduk fakat son zamanlarda gündemde olan haberle artık bunun hangi üründen ne kadar aldıklarını da öğrenmiş olduk.

PKK gümrükten geçen Sigara, Çay, Şeker, Benzin, Mazot, ham ve işlenmiş eroinin katır başına dolar üzerinden sözde gümrük vergisi alıyor. Bu kaçak ürünlerden ise en çok maddi durumu zayıf olan kişiler yararlanıyor. Yani halk belki bilerek belki bilmeyerek bizzat PKK’nın önemli parasal kaynaklarından birisini sağlıyor.

Peki bunun çözümü ne?

Öncelikle çözüm bu konuda devlete düşüyor. Son dönemde sigaraya gelen zamlardan sonra bu kaçakçılık mallarının en çok rağbet göreni sigara oldu. Kaçak sigarayı ise sokak satıcıları çok rahat bir şekilde hiçbir engel tanımadan satıyor. Ben Gaziantep’te okuyorum, memleketim Aksaray. Birisi Güneydoğu diğeri İç Anadolu şehri. Her iki şehirde de neredeyse her köşe başında kaçak sigara satılıyor. Buna ne zabıta ne de polis ses çıkarıyor. Devletin yetkili birimleri bu kaçak sigaralar için yeniden bir gerekli yerlere bildiri gönderip kaçak sigara satışını engellemeli. Aksi takdirde dağda bize doğrultulan silahın mermisini bizzat biz almış oluyoruz.

Bu meselede ikinci çözüme yardımcı olması gereken aktör ise vatandaş. Daha ucuz olması hasebiyle vatandaş bu sigaraları diğer sigaralara nazaran sağlığa daha zararlı olmasına rağmen satın alıyor. Bunun yanında PKK’ya bizzat destek sağlıyor. Bilinçli olmalıyız ve bu tür kaçak malların tamamından uzak durmalıyız. Üzülerek söylüyorum ki PKK’nın açık destekçilerinden farkımız kalmıyor.

Devletin kaçakçılıkla daha sert mücadele etmesi ve vatandaşın bilinçli olması dileğiyle. 

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..