Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Biz eskiden su içerdik testiden

Biz eskiden su içerdik testiden
 

Neler oluyor bizlere... Gitgide daha çok hastalanan bir toplum olduk farkında mısınız ne çok doktorlara gidiyoruz gün geçmiyor ki sevkleri alıp o doktor senin bu hastane benim, yok başım ağrıdı yok faranjitim azdı, tansiyon, şeker, göz olmadı kendimizi dinliyor ya da kendimizi dinleyerek olmadık rahatsızlıkları kendimizde buluyoruz. Hııı filanın hastalığı şöyle başlamış, yahu bende de var bu tanılar... Yoksa yoksa!!!! yok ya, öyle şey olur mu ya, ben şimdi ne yapacağım anneciğimmmm!!!

Çocukluğun ilaçlarını anımsıyorum... Öncelikle aspirin, genelde bakkaldan alınırdı kutu ile de değil.. Gidersin, bakkal amcamız açar kutuyu içinden çıkardığı paketten özenle kaç tane istiyorsan keser verir şimdiki ilaç savurganlığına aslında iyi bir çözüm.. Sonra gripin vardı, şöyle bonibon şekeri büyüklüğünde ağrının dozuna göre bazen içini boşaltıp içerdi anne ve babalarımız.. Viks soğuk algınlığı, nefes tıkanıklığında... Kaynayan suyun üstüne bir kaşık atarsın erir o buharına bir tülbent yardımı ile kapatıp derin derin solursun, kara merhem; her derde deva iltihaplı bölgelere ve deri ile ilgili pek çok şeye.... Dolamamı çıktı parmağında... Pişir soğanı ocakta sıcacık, aç içini kapat parmağına... Sabaha bir şeyi kalmaz.. Uçuk; tam çıkarken tahta kaşığı ısıtıp bastır uçuğa, arı mı soktu...?? Çamur nerede? Sür çamuru... Amanın çocuk düştü, koşun uşaklar kaldırın... Balon gibi kafası ekmek getirin yedirmeyeceğiz hemen onu şöyle bir çiğneyip şişen yere yapıştır... Ohh şifa niyetine, nane limon; çeşit çeşit çorbalar miden mi ağrıyor.. Koş saksıdan kopar mercanköşkleri kopar, ıhlamur papatya...

Çocukken doktora, gittiğimizi hatırlamıyorum hiç. Sahi biz hiç hastalanmıyor mu idik??? Sağlık dolu günlere… Sağlık bu, şakaya gelmez.

 
Toplam blog
: 292
: 1094
Kayıt tarihi
: 08.03.07
 
 

Yazmaktan hoşlanan... Kelimeleri renklendiren bir sihirbazım ben.. Bodrum'da yaşamaktayım.. Sev..