Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '10

 
Kategori
Güncel
 

Biz ete hasretken, etten elbise modası

Biz ete hasretken, etten elbise modası
 

etten elbise


Medyadaki
''etten elbise yaptılar’’ haberinden sonra şimdi de suşi ve karidesli elbise haberini görünce ''eee'' bu kadarı da fazla’’ demek şart oldu.
Jay Leno Show'a katılan Kate Walsh giydiği elbise ile Lady Gaga'yı kızdıracak. Walsh Lady Gaga'nın giydiği etten elbise ile dalga geçmek için programa suşi ve karideslerden yapılmış bir elbise ile katılmış.
Hani biz et yüzüne hasret iken yapılan bu davranışlara göre bizde güzel bir deyim var aslında ''keşiş yağı bol bulunca olmadık yerine sürermiş’’. Derler.Biz eti şimdilik 15 euroya alırken, kilosunu 7-8 euroya bulanlar artık yemiyor eti, üstüne başına elbise yapıyor!. Fena halde taktım bu et işine. 2 hafta önce 27.5 liraya aldığım kıymanın kilosu bugün 29 liraydı. Bildiğiniz kıyma. Dana döşten. 2 hafta sonra bakalım kaça. Altınla yarış halinde.
Büyük marketlerde kıymanın kilosu biraz daha ucuz 26 falan ama rengi bir tuhaf. Kimse güvenmediğinden olacak, koca marketin et reyonu bomboş.
Kızdım kasaba. Sen görürüsün dedim... Marketlere yetki verilmiş, herkes eti kendi getirecekmiş, hatta gümrük vergisinde indirim yapmışlar dedim. İster inanın ister inanmayın.
Kesmekte olduğu eti bıraktı yüzüme baktı. ‘’Sahi mi abi’’ diye sordu. Oradan biri onayladı. Sabah gazetesi de yazdı dedi. Peki canlı mı cansız mı diye sordu bu kez. Ben bilmiyordum canlı dedim. Oysa kesilmiş, dondurulmuş karkas ete de izin varmış. Belli ki kesilmiş gelirse halk buna güvenmez diye düşünüyor. Haklı olabilir. Bu et işi dünden bugüne bir mesele değil. Birdenbire ortaya çıkmış olamaz. Çok büyük bir ihmal var. Ya üreticinin derdine kulak asılmıyor. Ya da birileri bunun spekülasyonunu yapıyor. Hayvan sayısı yetersiz diyenler de var. Tam bir curcuna. Önündeki kabus gibi bir referandumu bile başaran hükümet, nedense şu et işini 1 senedir çözemiyor. Hayvan geliyor aylardır diyorlar, eti gören yok. Fiyatlar ithal falan dinlemiyor. Uçuyor.
Başbakan marketleri dolaşıp et fiyatlarını kontrol ediyor. Bu işin Bakan'ı yok mudur. Planlaması yok mudur?. Fırtınalar kopuyor, millet et yiyemiyor, Bakan ortada yok!!... Arada bir çıkıp et fiyatları bilmem ne kadar düştü diyordu hayvan ithal ettikçe, baktı bir şey olmuyor, şimdi iyice kayboldu. Bu işi kovalamak da vazifesiymiş gibi Başbakan'a düştü.
Bu iş artık mizahçılara malzeme olmaya başladı. Latif Demirci Pazar günü hamsili elbise karikatürü yapmıştı. Bir zamanlar dışarıya et ihraç eden bir ülke konumundan bu duruma düşmek üzüntü verici. Bir de üstüne etten elbise modalarını okumak insanı kahrediyor. Alay eder gibi.
''Et yüzü görme, kemik yala emi’’ derlerdi eskiden. Kızdıklarında.
Galiba o günlere geldik.
Halk ekmek dar gelirlinin derdine çare olmuştu. Şimdi halk etten bahsediyor Kadir Topbaş.
Kesinlikle fiyatları indireceğine eminim ama taşıma suyla değirmen ne kadar gider. Bu ülkenin bereketleri meraları boş mu kalacak?. Ne olacak?. Bu ülkenin parası 72 milyonu dışardan karnını doyurmaya kaç sene yetecektir?.. Yazık değil mi o paralara?.. Her gün lokantada yemek yemeye aile bütçesi dayanır mı?. Nereye kadar?...
Eti pazarlamayı düşünen Belediye’nin hayvan üretmesi gerekmez mi o zaman?. Ortada parayı gördü mü ben de atlarım. Belediye bunu elbette başarır ve iyi de para kazanır. Ama zamanla memlekette ne hayvan kalır, ne hayvan üreticisi.
İnşallah bunlar geçici çözüm olarak kalır, bir teşvik programı uygulanır. Hem ülke ekonomisi kazanır, hem üretici, hem de vatandaşın kursağı et yüzü görmüş olur.

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..