Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '10

 
Kategori
Eğitim
 

Biz fikir üretelim dedik siz yumurta ürettiniz

İnsanı merkeze alıp insana hizmet etmek için yola çıkanlar, samimiyet testinden başarı ile geçmişlerse hiç tökezlemiyorlar. 

İnsan eğitmek, insana yön belirlemek, insanın içindeki cevheri çıkartmak için çaba sarf etmek, ülkeye değil dünyaya sesimizi duyurmak için gayret etmek dünyaya gelişimizin belki de yegâne amacı. 

Her ne kadar bize yerel kalmayı öğütlemiş olsalar da, fazla açılma boğulursun, gibi safsatalarla beynimizi işlemiş olsalar da, yılmadan, bıkmadan, engellere takılmadan hedefe doğru at koşturmalıyız. 

Benliğimizden ödün vermeden, kendimizden uzaklaşmadan, ne olmamız gerektiği bilinciyle hareket ederek daha iyi işler çıkartabileceğimize inanıyorum. 

11 Aralık 2010 tarihinde Mevlana Üniversitesinin davetlisi olarak “Ergenlikte İletişim” başlıklı bir seminere katılmak nasip oldu. 

Seminer için getirilen uzman gerçekten dalında iyi eğitim almış, donanımlı, ezber bozabilen birikime sahip, üstelik cebindeki bilgiyi satabilen bir kişilikti. 

Katılımcıların hepsinin gözlerinden okunuyordu memnuniyet ifadesi.  

Bu tür organizasyonları gerçekleştirdikleri için yönetimi kutlama şansımız olmadı ama buradan kutlayalım. İnşallah devamı gelir ve okullarımızdaki rehberlik öğretmenlerinden tutun da, idareciler ve diğer öğretmenlerin de bu tür seminerlerden yararlanması sağlanır. 

Devlet ve vakıf üniversiteleri eskisi gibi ideolojik kalıpları aşma ve içinde bulunduğu toplumu aydınlatma yolunda ciddi adımlar atmaya başladılar.  

YÖK başkanının ikinci üniversite sınavsız olacak, projesi bile başlı başına bir örnek teşkil ediyor bu kendini aşma konusunda.  

Konya’da ve diğer illerimizde şahit olduğumuz açılımlar, insanı merkeze alarak yapılan atılımlar gözlerden kaçmıyor.  

Para kazanma uğruna insan kaybetmeyi seçenlerin ağzı yandı. Parasını ödeyemeyen çocukları dershanelerden, yurtlardan, üniversitelerden kovan zihniyet yok artık. Olmamasını temenni ediyoruz, vardır belki de. 

Anlatıldığı kadarıyla Mevlana Üniversitesi binası bir hayırsever tarafından hibe edilmiş. Daha geniş bir alana yayılacak ve kampus niteliğine kavuşturulacakmış. Bir de tıp fakültesi maketi gösterildi ki, gerçekten muazzam. 

Şehirleri yukarılara sadece yerel yöneticilerin hizmetleri taşımıyor, üniversiteler arkadan destek olmazsa yerinde sayar şehirler, bir nevi bacasız sanayidir üniversiteler. 

Akademik ve bilimsel çalışmaların hız kazanması ülkemizin olmazsa olmazlarındandır. Toplumu değiştirme ve dönüştürme projesi üniversitelerin kucağında bulduğu fırsattır. Böyle bir fırsatı değerlendirmede üniversitelere büyük rol düşmektedir. 

Üniversiteleri yumurtaların havada uçuştuğu bir yer olarak değil de fikirlerin havada uçuştuğu bir ilim irfan yuvası haline getirmek de yöneticilerin asli görevlerindendir. 

Bu vesileyle yeni kurulan tüm vakıf ve devlet üniversitelerine hayırlı olsun dileklerimizi iletiyor, yöneticilerine başarılar diliyoruz. 

mustafasus@hotmail.com  

 

 
Toplam blog
: 394
: 178
Kayıt tarihi
: 17.09.09
 
 

Bir kurumda yönetici olarak çalışmaktayım, 1974 Kayseri doğumluyum. Son demine varmadan hayatın h..