Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '11

 
Kategori
Haber
 

Biz iki ayaklı insanlar

Biz iki ayaklı insanlar
 

Bu sevimli Dalmaçyalıların epey maceraları var.


 

 

 

 

Ekim ayının ilk haftasında, “hayvanları koruma haftasını, hep birlikte hatırladık. Kaçımızın aklında kaldı? Çok önemli soru bu esasında. Ama, geçiniz!

 

O anılan haftada ağzı var, dili yoklar biz iki ayaklı insanlardan  tek bir şey istiyorlar ve “ Bizlere sahip çıkın. Bizlere kötü muamele etmeyin” demeğe getiriyorlardı.

 

Bu resim Bartın’da, Kanlıırmak Caddesindeki tarihi ahşap evde oturan Aydan Arslan’ın evinin bahçesinde çekildi.

 

Annesinin terk ettiği ve ölen kedinin yavrularına sahip çıkarak emzirmek  için koynuna alan Dalmaçya’lı anne köpek, kendi yavrularından ayırt etmeden, birlikte annelik görevini yerine getiriyordu. Kediler, Dalmaçyalı’nın yavruları ile birlikte büyüyecekler, sınıf ve ırk farkı gözetilmeden, ana Dalmaçyalı’nın peşinden hayata atılacaklar, yetişip büyüyeceklerdi.

 

Aynı şekilde bu yardımsever   Dalmaçyalı’nın aynı mahalleden  kapı komşusu arkadaşı Sarıbaş da, bir kedi yavrusuna annelik ederek koynuna alıyordu. ( Alttaki resim)

 

Kadına; ana’ya, çocuğa, şiddetin akıl almaz arttığı günümüz  çılgınlığında kutlanan haftada, bu çarpıcı iki fotoğraf, insanlık için ibret vericidir.

 

Hayvana sevgisi günümüzde ne kadar önemli. Zaman zaman ibretlik olaylara şahit olmamız, biz insanları düşündürmeğe sevk ediyor. Hayvanları sevenler, insanları daha içten sever. Hayvan dostları mutlu olmayı sevgide ararlar. Hayvanları korumak, sevmek ve kollamak şiarımız olmalıdır. 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..