Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '08

 
Kategori
Haber
 

Biz kaç kişiyiz saadet zinciri

Bir dönem hayatımımızda sıkça rastladığımız saadet zincirleri vardı.vAslında halen varlar ama biraz gözlerden uzaklar. Nedeni ise toplumdaki imajları bozuk. Neyse konumuz onlar değil ama yine de ondan uzak bir konu değil. Sadece kapsamı ve faaliyeti farklı.

Uzun uzun anlatmak istemiyorum. Sayın Tuncay ÖZKAN daha önceleri ya da hayatının çeşitli kademelerinde ne yapmıştır. Hanki görüşü savunmuştur ya da hangi çizgide yer almıştır. Bunu bir çok insan bilir. Mesele aslında Sayın Tuncay Bey de değil. Ne şekilde kurulduğu ve faaliyetinin ne olduğu belli olan bir kanal ve yayıncılık faaliyetlerinin sonucu kurulan bir platform. Hayırlı olsun ama nedense çeşitli bahanelerle bu kitlenin elindeki kanal satılıyor. Sat ona da kimse bir şey diyemez. Ama satılan yer duysanız inanamazsınız. Düşman olarak gördüğü insanlara satılıyor.

Nasıl bir olay anlamış değilim. Bir düşünce ya da koruma platformu oluşturun elinizdeki yegane var olan mekanizmayı hem de karşıt olarak yok etmek istediğiniz bir gruba satıyorsunuz. Adam bir de bunu sitede açıklamış nasıl bir şeyse. Niye sattı, niçin sattı, niye onlara sattı.

Afedersiniz insanlar buna .... gülerler. Böyle saçma gerekçelerle şimdi yeni bir kanal kurmuş. Hayırlı olsun bunu da gider Hizbullahçılara satar herhalde. Ne bileyim belki büyük borçları olur. Kendisi açıklamış ya.

Aslında bu taraflarla fazla ilgilenmek doğru değil. Çünkü olay başlı başına bir yanlış.

Gelelim bizim saadet zincirine. Birileri bizim saf ve içi temiz insanımızın duyguları ile oynuyor, tıpkı kurban derisi toplar gibi SMS ya da aidatlarla bir saadet zinciri oluşturuyor. Adına da bi kaç kişiyiz diye bir slogan vari bir isim veriyor. İnsanlarımız artık nasıl olsa bir tarftar gibi kullanılabiliyor. Bunların sırtındanda birileri maalesef nemalanıyor. Kendilerinin deyimiyle parası pulu olmayan insanlar şimdilerde kanal ve parti sahibi oluyorlar. Sonra da kendi adlarına bunları satıyorlar.

Nedir bu rezalet. Sitede bir çok şeyler yazmışlar insanlarımızı kandırmak ve taraftar kazanmak için. Ama inanın içleri boş ve sadece kandırmaca. Ulu Önder Atatürk'ün yüce şahsiyetini kullanmak onlar için artık sıradan. Zira onlar Atamızın yolundan yüürümekten çok isim hakkını kullanıyorlar. Bunu da üstelik telif hakkı kullanmadan yapıyorlar. Bunara uyanlara yazık oluyor. Ama bütün bunları bilerek yapalara ve halkımızı kandıranlara da yazıklar olsun.

Saadet zincirleri bir gün kendi elleriyle kendilerine bir oyun oynar ama ne zaman bilemiyorum. Zira bunların foyaları kısa zamanda ortaya çıkmıyor. Ama karanlıklar da bir gün aydınlanır. İşte o zaman kim ak kim kara görünür.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..