Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Biz kim değiliz

Biz kim değiliz
 

Onlar, günlerdir Taksim Gezi Parkı'nda nöbet tutuyor. Önce Topçu Kışlası ve AVM yapılacağı söylenen daha sonra "çevir kazı yanmasın, gençlik uyanmasın" misali AVM yapmayacağız, müze yapacağız denilen Gezi Parkı için biber gazı yemeyi, tazyikli su ile sokaklarda sürüklenmeyi, yaralanmayı, dövülmeyi, göze aldılar. Yılmadılar, hâlâ direniyorlar. Ancak ne yazık ki anlaşılamadılar. Başta başbakan ve iktidar mensupları olmak üzere anlamamakta ısrar ediyorlar. Onlar bu ülkenin evlatları. Bu ülkenin evlatları oldukları için, yayınladıkalrı bildiriyi burada paylaşmak istiyorum. Belki anlaşılmalarında biraz faydası olur.

"BİZ KİM DEĞİLİZ 

Son iki senedir, Taksim Meydanı'ndaki tek nefes aralığımız için hükümetle uzlaşma yolu ararken, dozerlerin çalışmaya başlamasıyla parkını savunmak için harekete geçen bizler, herhangi bir ideolojik örgütlenme tarafından kışkırtılmış, kendi muhakeme yeteneği olmayan bir avuç çapulcu değiliz.
 
Her santimine para gözüyle bakılan, içinde yaşayanların iradesinin, fikrinin yok sayıldığı semtimizdeki son ağaçları korumak için kendi bedenlerinden başka silahları olmayan ve sessizce nöbet tutan arkadaşlarımızın üstüne, sabaha karşı uykularında ortalığı gaza boğarak, çadırlarını yakarak yapılan saldırıya karşı tepkisiz kalacak kadar duyarsız değiliz.
 
Biz, sağcı -solcu-gerici-devrimci- şu veya bu partili, şu veya bu örgütlü militanlar değiliz canım kardeşim.
 
Biz, bir arada barış içinde yaşamak isteyen sıradan vatandaşlardan fazlası değiliz.
 
Biz, yaşama hakkına hoyratça tecavüz edilen ve bu hakkı savundukça biber gazından copuna, tazyikli suyundan Başbakan'ın televizyondan durmaksızın tehdidine varana kadar türlü eziyetlere rağmen gün geçtikçe büyüyen toplu bir isyanın sesinden başkası değiliz.
 
Biz, bir talimatla sokaklara dökülen %50 ve ondan çekinen diğer %50 gibi baside indirgenecek bir formülün ögeleri değiliz.
 
Biz, kolkola yürüyen, yürüdükçe büyüyen; binlerin yüzbinlere, yüzbinlerin milyonlara evrildiği sivil iradeden başka hiçbirşey değiliz.
 
Bugün biz, birbirinin fikrine katılmasa da, o fikri savunma hakkı için canını verecek milyonlardan başkası değiliz.
 
Bugün biz, diliyoruz ki, SEN'den başkası değiliz canım kardeşim.
 
SEN'den başkası değiliz.
 
Lütfen provokasyona boyun eğme. Gel, kolumuza gir, yürüyelim BİRLİKTE. " 
 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..