Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '06

 
Kategori
Kimya
 

Biz kimiz?

Biz kimiz?
 

Çok hareketliyiz. Bu durumumuz düzensizlik yaratıyor. Bizim de çok hoşumuza gitmiyor ancak ne yapalım enerjimiz çok fazla. Katı hali oluşturanlarlar gibi durgun olamıyoruz. Bulunduğumuz odanın içerisinde gelişigüzel hareketlerimiz sırasında birbirimizle çarpışıyoruz. Duvarlara çarpıyoruz. Ancak çarpışmalarımız tam esnek olduğundan bu hızımızı ve enerjimizi değiştirmiyor. (Öyle deseler de gerçek böyle değil biz biliyoruz)

Bazen odanın kapısı açılıyor içeriye çok sayıda aynı tipte tanımadıklarımız geliyor. Onlar bizim kadar hızlı hareket edemiyor. Ancak onlar da düzensiz. Bir de çarptıkları zaman etkileri daha şiddetli. Bizde aynı etkiyi oluşturmak için daha çok çarpıyoruz. Ödeşmiş oluyoruz.

Bu süreç içerisinde dikkatimizi çeken bir başka olay ise, kütlesi bizim dört katımız olanlardan biz iki katı daha hızlı hareket ediyoruz. Açıkcası neden olduğunu da bilmiyoruz. Kendi aramızda buna çok kafa yoranlarımız oldu. Deyim yerindeyse kafayı takanlar hatta kafayı bozanlar bile oldu. Belki de bir rastlantı bu. Kimbilir...

Bazen üzerimize hareketli bir kapak kapatıyorlar.Üzerine ağırlık koyup bizi sıkıştırıyorlar.Birbirimize yaklaşıyoruz.Davranışlarımız değişiyor.Bir an biz olmaktan çıkacağız diye çok korkuyoruz.Sonra birisi geliyor üzerimizdeki kapağı çekiyor,rahatlıyoruz.Öfkemiz azalıyor.

Bir başka özelliğimiz de mutlak sıcaklığımız iki katına çiktığında hızımız iki katına çıkmıyor.Ama nedense daha şiddetli çarpıyoruz.Çarptığımız yerde iki katı etki bırakıyoruz.Bu etkimizi her noktada aynı şiddetle gösteriyoruz.

Öyleyse biz kimiz..?

 
Toplam blog
: 34
: 1035
Kayıt tarihi
: 03.11.06
 
 

Uzun yıllardan beri Kocaeli'nde dershanede öğretmenlik yapmaktayım. Marmara Üniversitesi Kimya Öğrtm..