Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '16

 
Kategori
Deneme
 

Biz kimiz

Biz kimiz
 

Işık her zaman vardır.


Merhabalar,

Etrafımıza baktığınızda ya da bir cafede otururken; sohbetlere kulak misafiri oldunuz mu hiç? Ben de çok olur. Çünkü öyle yüksek tonla konuşan bir toplumuz ki sanki heran kavga edecekmişiz gibi. Özel sohbetlerimde de, dışarıda da şahit olduğum konuşmalarda  sürekli bir şikayet hali, mutsuzluk, isyan, memnuniyetsizlik ve ben aslında bu değilim noktalaması.

Peki hiç düşündünüz mü nasıl diye? Şu an neden denmesi gerekiyordu demenizi duyar gibiyim. Hayır neden değil nasıl. Neden sorusunu sorarsanız, sorgulama başlar ve sorular içinde kaybolup gider daha da karmaşık hal alırsınız. Önemli olan problemi bilip; bu problemi NASIL hallederim diyebilmektir. Bir deneyin; geçmişi sorgulamanız size bir fayda getirmeyecektir çünkü yaşanmış iyi ya da kötü hiçbirşeyi, zamanı geri alıpta değiştiremezsiniz. Ancak yaptığınız bir hata var ise bunu bulup nasıl sorusuna cevaplar bularak düzeltebilirsiniz. 

Birde bir grup vardır; hep şikayet eder, ben aslında şu vaziyetteydim, şöyleydim ama şimdi halime bak diyen. Bir bakarsınız, sırtını birilerine dayamış hayatını idame ettiriyor. Ve şikayet ediyor benim istediğim hayat, yaşam tarzı bu değil diye. Bu gruptakiler kendi hayatlarını yaşamıyorlar ki, onlara sunulan imkanlar doğrultusunda sınırlı, dayatılan hayatları yaşıyorlar. Sıtımızı kimseye dayamadığımız zaman ancak özgür olabiliriz bunu unutayalım. 

Bir grupta var ki hep bir kurtarıcı bekler. Bir zorlukla karşılaşır hemen telefona sarılır hemen anlatmaya başlar ve ne yapacağım sorusunu sorar. Asla kurtarıcı beklememek ve kendi sorunlarımızı kendimiz çözmemiz gerekir. Bu adımı attığımızda göreceğiz ki kendi içimizde bulunan, kendimize olan güvenimiz gün ışığına çıkmaya başlayacak. Şunu asla unutmayalım kendi hayatlarımız için; hiç kimse cankurtaran değildir. Çözümler hep içimizdedir.

Bugün bunları bir düşünelim ve uygulamaya çalışalım; neden yerine nasıl sorusunu bir soralım. Bakalım fark görebilecek misiniz? Yarın devamı gelecektir. 

Işık ve Umut herzaman vardır.

 

S.E.

Yaşam Koçu 

 
Toplam blog
: 23
: 104
Kayıt tarihi
: 26.02.16
 
 

   02/08/1973 Füssen / Almanya'da doğmuşum. Yaklaşık 30 seneye yakın çeşitli firmalarda muhasebec..