Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '10

 
Kategori
Siyaset
 

Biz kırk kişiyiz biliriz birbirimizi

Biz kırk kişiyiz biliriz birbirimizi
 

Milliyet gazetesinden aldim.


Milliyet gazetesi, Başbakan R. Tayyip Erdoğan`ın Lübnan gezisi dönüşü uçakta bombalar patlattığını manşetten duyurdu. Şöyle bir göz attım, yirmibeş, otuz yaşındaki gençleri milletvekili yapacağını yazıyordu. Bir önceki genel seçimlerden önce seçim meydanlarında 25 yaşındaki gençlere seçilme hakkı verileceğini söyleyince, bende milliyet blogtaki sayfamda şöyle yazmıştım. Nokta ve virgulüne dokunmadan yayınlıyorum.

Başlık: Hoş ve boş heves, yayın tarihi 30.10.2006

Milletvekili seçilme yaşının 25 yaşına indirilmesi, sadece yasalarda ilgili maddesinin ilgili paragrafında süs olarak durmasından başka hiçbirşey ifade etmez, eğer secim sisteminde ve partiler yasasinda degisiklik olmaz ise eger.

Hic kimse bosuna heveslenmesin, sadece parti genel baskanlarinin cocuklari yararlanabilir bu yasadan gerisi hos ve bos hevestir. Hic kimse prim yapmaya kalkmasin bu yasadan dolayi, dun gazete mansetlerinde basbakan Recep T. Erdogan`in milletvekili secilme yasinin ust sinirida olmali diye beyanda bulunuyordu. Ama bu yas kac olmali diye bir aciklama soz konusu degildi. Sadece kendi fikri oldugunuda beyan ediyordu yani partiyi baglayan bir durum yoktu.

Bu gibi onemli laflari siyasiler yurt disi gezilerine cikarken soylerler, genelde gundem degistirmek icin soylenir onemli fikirler. Tabi ki herkes fikrini soyleyecek ama sadece basbakanlar degil ne soyledigini bilen herkes.

Secimlerden sonra gorecegiz 25 yasinda kac kisi meclise girmis o zamanda yazdigim yazidan dolayi ozur dilecegim, yasayi cikaranlardan, ama boyle bir durum soz konusu olmaz ise vay be diyecegim ammada buyuk laf etmisim aylar once, ama dogru soylemisim.

Bugun 28 kasim 2010 , gecen secimlerde 25 yasinda olan herhangi bir genc milletvekili oldu mu ? Yorum sizin

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...