Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Biz nasıl insanlarız böyle?

Biz nasıl insanlarız böyle?
 

Yargıdan, kadın dövmeye vize gibi bir karar okuduk gazetelerde. İliklerimize işleyen şiddet, ezilmişlik, zavallılık bizi giderek insan olmaktan çıkarıyor. Tez vakitte silkinip kendimize gelmezsek, korkarım boynumuza bir ip bağlayıp öyle gezdirecekler.

İnsanlar hata yapabilir, şiddete de bulaşabilir. Hergün PKK iblislerinin yaşattığı kan ve ölüm sahneleri insanlarda alışkanlık, kanıksamışlık da yapabilir. İşte, sokakta ezilen, horlanan zavallı hasta beyinli adam eve gelince savunmasız karısının veya çocuklarının üzerine de saldırabilir. İleri toplum olmanın anlamı bu ve benzeri davranışlar için yeterli ve netice verici önlemlerin bulunması, bunların zamanında hayata geçirilmesi demektir. Değilse ne “Şehitler ölmez” demekle şehitler ölmez, ne de görmezden gelmekle kadına karşı şiddet biter.

Bu tür vakalar için sıradan ülkelerde bile yargı ve hastane ler vardır. Kanı bozuk, beyni bozuk insanlar oralara yollanır.

Bir ülkenin gelişmişliğindeki en önemli gösterge kadına karşı olan davranışları ile ölçülür. Bizim bu hesaba göre ne kadar gelişmiş olduğumuz ortadadır.

Daha da vahimi artık kadın dövenler mahkeme tarafından da korunuyorlar. Eh zaten sağlık işlerimiz de özele devredildi. Yani fakire tedavi yok. Delirmemize ne kadar kaldı bilemiyorum…

Haberin linki : http://haber.gazetevatan.com/yargidan-kadina-siddete-vize-gibi-karar/406523/1/Manset

İzmir 2011-10-23

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..