Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '16

 
Kategori
İnançlar
 

Biz ney gibiyiz, bizi üfleyen sensin Allah'ım

Biz ney gibiyiz, bizi üfleyen sensin Allah'ım
 

İnsanlar sıradanlıktan kurtulup, bir mucizeyle yaşamlarını renklendirmek ister. Beklerler ki sıradışı bir varlık, bir gün kapılarını çalacak ve tüm hayatları ışıyıp aydınlanacak. Bilmezler ki uzak diyarlardan bekledikleri mucize, en derinlerinde gizli. Farketmezler ki hücrelerinin en değerli yakıtı oksijen , bir nefes kadar yakın…Mevlana der ki ‘’Biz ney gibiyiz. Bizi üfleyen sensin Allahım.’’

İşte bu farkındalığı yakalayanlar, her daim devinimde olan nefeslerinin kendilerine sunduğu yaşamsal enerjinin hissedişiyle yola devam ederler. Dışarıda sonsuz kere bulunan havayı içlerine doldurup, Rahman’ın soluğuyla soluklanırlar. Ve sonra içeride onları yakıp kavuran nefsani arzularını, her soluk verişleriyle sonsuzluğa bırakırlar. İçeri giren her nefesle yeni bir doğum, dışarı çıkan her nefesle de bir ölüm gerçekleşir aslında. Bir de içeri giren nefesin, içerde öylece duruşu vardır ya işte orada bulunan Hakk olandır aslında.

Yaşamakta olan her bireyin, 24 saat kesintisiz soluk alıp vermesi, kocaman bir nehir yatağından iplik gibi su akmasına benzer. Nefesinin farkına varmayıp, günlük akışta nefes alıp verenler için, uçsuz bucaksız şifa havuzundan, sadece birkaç damla nasiplenmek olasıdır.

 Beden hafızasında birikmiş tüm eski kalıplardan kurtulup, yaşama başka bir pencereden bakmayı niyet edenler için, bilinçli bir nefes yolculuğu gereklidir. Nefes farkındalığı, her soluk alışverişin kıymetini algılamaktır. Nefes farkındalığı, bugüne kadar kendini bedeniyle ifade edenin ruhsallığıyla işbirliğidir.

‘’Yaşadığım hayatı değiştirmeye, kendimi dönüştürmeye hazır mıyım? diye sormak için hiç bir zaman geç değildir.Tek bir gün bile tıpatıp aynıysa yazık. Yepyeni bir yaşama doğmak için ölmeden önce ölmeli. Her an, her nefeste yenilenmeli.’’ diyerek ne güzel ifade etmiştir nefesin önemini Şems Tebrizi Hazretleri.

Öyleyse haydi sende önce öl nefsinden, sonra doğrul nefesinle ve yeni bir yaşama sevgi dolu bir gülümseyişle selam ver. Nefsini yenen enfes nefesinle, nefis bir soluk al hayata…

 

Ayperi Ferda Oral/ Eğitimci Yazar

facebook/Ayperi Ferda oral

 

 
Toplam blog
: 103
: 6084
Kayıt tarihi
: 06.02.13
 
 

Hacettepe Üniversitesi  İngiliz Dil Öğretmenliği mezunu Ayperi Ferda Oral, üstatlardan, Metafizik..