Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '09

 
Kategori
Siyaset
 

Biz sevmedik

Biz sevmedik
 

Ertuğrul Özkök yazdığı için midir bilemem ama Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı devir teslim töreni çok konuşulur oldu.

Seçimi kaybeden Menderes Türel, belediyeden ayrılırken, arkasından Selda’nın şarkısı çalınmış.

“Yuh yuh soyanlara

Soyup kaçıp doyanlara

İnsanlara kıyanlara

Yuh nefsine uyanlara

Yuh yuh”

Yapılan doğru mudur?

Hayır. Şık olmamıştır. Ama bunun üzerinden koparılan fırtına ve yeni başkan Mustafa Akaydın’a yapılan eleştiriler de doğru değildir. Abartılır, amaçlıdır.

Sanırım bu kuru gürültü ile Menderes Türel hakkındaki iddialar unutturulmak isteniyor. Türel ile ilgili ortalıkta dolaşan iddialardan bazılarını tekrar hatırlatmakta fayda var. (Çünkü bu iddialar nedense ulusal gazetelerimizde bir türlü yer almıyor! Ve belki de Ertuğrul Özkök gibiler bu bilgilere sahip olmadıkları için düşüncelerinde yanılıyorlar)

Şehir içi ulaşım gelirinden yüzde 12 komisyon alan ANTKART şirketine eşinin ortak olması… Lara Kent Parkı’nı, 28 kere Antalya’ya gelmekle övünen ve geldiğinde de 7 yıldızlı otelinde kalan Başbakan’ın yakın dostu Fettah Tamince’ye tahsis çabaları… Belediyede işçi kadrosunda çalışan ve Türel’in arkadaşı olduğu söylenen Serkan Tuzcu’nun banka hesabında 2 trilyona yakın paranın çıkması… Ve en önemlisi de, Türkiye genelindeki Tele kulak skandalının bir benzerini Antalya’da uygulamaya koyması, muhalif gazeteci, siyasetçi ve işadamlarının telefonlarını dinlettirmesi.

Türel’i savunan Ertuğrul Özkök acaba bu konuda ne düşünür? Telefon dinlemenin iğrençliği konusunda birçok yazı yazmıştı çünkü.

Başbakan Antalya mitinginde konuşurken Prof. Dr. Mustafa Akaydın için, “Üniversiteyi bile iyi idare edememişti. Biz de onu rektör yapmadık” dedi. Başbakan atamalara olan müdahaleyi resmen itiraf etti ama kimse oralı olmadı. Ne demek “biz” rektör yapmadık. Başbakan YÖK başkanı mı? Rektör, üniversitede seçilir, YÖK tarafından önerilir ve Cumhurbaşkanı tarafından atanır. Başbakan kim oluyor burada?

Bu sorunun cevabını en güzel şekilde Antalyalı verdi ve onların rektör atamadığını, Büyükşehir’e Başkan olarak seçti.

Ertuğrul Özkök yazısının bir yerinde, “Yeni seçilen başkan ve çevresindekiler bilmeli ki, bizler Menderes Türel’i çok sevdik” demiş.

Ankara’da veya İstanbul’da oturanlar Menderes Türeli çok sevebilir ama Antalya’da yaşayan bizler hiç sevmedik. Ve sevmediğimizi de 29 mart günü Türkiye’ye ilan ettik. Nokta.

 
Toplam blog
: 36
: 1166
Kayıt tarihi
: 10.06.06
 
 

1962 yılının mayıs ayında Rize'nin Fındıklı ilçesi Gürsu Köyünde doğmuşum. Gazi Üniversitesi BYYO..