Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '13

 
Kategori
Tiyatro
 

Biz Size Hayranız

Biz Size Hayranız
 

Ege Aydan’ın Batı hayranlığını ortaya çıkaran yapıtları sevdiğini, bu yönde işler yaptığını biliyoruz. Bunlardan bir tanesi de daha 2012’de yürürlüğe koyduğu Konya Devlet Tiyatrosu oyunu ‘Biz Size Hayranız’.

Carole Greep’in yazdığı ‘Biz Size Hayranız’, insan ilişkileri üzerine sıcak ve samimi bir romantik komedi. Hikaye iki çift üzerinde geçiyor. Çok iyi dost olduklarını belirten çiftlerimizi, aslında oyunu izlerken o kadar da iyi dost olmadıklarını görüyoruz. Avrupa yaşayışına eleştirel yönden de bakan oyun, o yaşayışa uygun kimi kesimler arasındaki ilişkilerde yapılan yapmacık davranışlar, yüz yüze söylenemeyen sözleri gün yüzüne çıkarıyor. Gerçeği dile getiremeyen, ‘bunu dersem şöyle derler’ diyen insanların garip, bir o kadar da hazin durumu anlatılıyor.

Oyunda oyuncuların katkılarını göz ardı edemeyiz elbette, ama yabancı bir eseri, yaşayışı kendi değerlerimizden oynamak –uygulamak- yapmacıklığa sebep oluyor burada. Hele ki bu bir komediyse iş daha da zor bir durum alıyor. Seyirci bu değerlerden etkilenmeden oyunu izlerse çok keyifli bir temsil izleyeceğini tahmin ediyorum.

İki perde ve yaklaşık olarak iki saat süren oyunda dört oyuncu yer almakta: Boğaçhan Sözmen, Şebnem Büyükkalkan, Nur Yazar, Gökçe Yurtsal. Nicelik belirtmeyi sevmem, fakat Boğaçhan Sözmen’e oyunda lanse edildiği üzere gerçekten hayran kaldım. Çok doğal ve samimi oynuyor. İçten oynamak bu olsa gerek. O başta olmak üzere bu oyunda emeği geçen herkese teşekkür ederim.

 
Toplam blog
: 6
: 681
Kayıt tarihi
: 23.01.13
 
 

Selçuk Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisiyim, Kültür-Sanat ve Spor'a ilgim var. ..