Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '17

 
Kategori
Dünya
 

Biz uyurken ABD Katar’ı özgürleştirivermiş!

Biz uyurken ABD Katar’ı özgürleştirivermiş!
 

yenicaggazetesi.com.tr'den...


Uyurken dediğim, fiilen uyurken… Uykumuz geliyor ve gece 11-12 gibi yatıyoruz. 14 Haziran 2017 gecesi de bizim uykuya vardığımız saatlerde Katar krizi sürüyordu.

O saatlerde Amerika günün öğleden sonrasını yaşıyor. Mesai devam ediyor. İşte, o öğleden sonraki saatlerde Amerika Katar’la sulh oluvermiş. Sahura uyandığımızda bir de baktık ki Katar krizi çözülmüş. Amerika, küçük kankasıyla yine kanka oluvermiş.

Nasıl olmuş?

Parayla!

İngilizce’de bir söz var: “Freedom is not free-Özgürlük bedava değil!”

Katar parayı vermiş, özgürlüğünü alıvermiş!

Haberi, Katar’ın resmi haber ajansı QNA verdi: “Katar, ABD’den 12 milyar dolarlık F-15 savaş uçağı alacak”.

Şimdi, akıllara şöyle bir soru takılabilir: Bu Amerika, Katar’ı terörü desteklemekle itham ediyordu. Şimdi, savaş uçağı sattığına göre, Katar, teröre daha fazla destek vermesin! Hatta terör destekçisi ülkeye uçak satan ABD de terör destekçiliğiyle suçlanmasın!

Yok, öyle olmuyor!

Müsterih olun!

ABD’ye silah alımı adı altında 12 milyar doları toka ettiniz mi, terör destekçiliğinden falan çıkarsınız… Artık, terörle mücadele eden bir ülke konumuna terfi edersiniz.

Nitekim ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) konuyla ilgili açıklamasında “Anlaşmanın Katar'ın savunmasına muazzam bir yetenek katacağı ve ABD ile Katar arasındaki karşılıklı güvenliğe yönelik iş birliğini artıracağı, bölge ve ötesinde barış ve istikrarı destekleyeceği ve aşırılığa karşı stratejik işbirliği sağlayacağı” vurgulandı (Yeniçağ, 15.06.2017)

Öte yandan, Milliyet’in haberine göre,“iki Amerikan savaş gemisi, Katar’la ortak tatbikat için Katar kıyılarına ulaşmış bulunuyor.” (15.06.2017)

Görüldüğü gibi, akşam yatmaya giderken tırmanan kriz, sabah kalktığımızda bütünüyle çözülmüş, iki eski kanka, şimdi, daha bir can ciğer kuzu sarması oluvermiş.

Haberin ilginç bir tarafı da, söz konusu anlaşmanın,“ABD’de 42 eyalette 60 bin kişiye istihdam sağlayacağı”nı bildirmesiydi.

Bununla beraber, yıllık petrol-doğalgaz geliri 350 miyar dolar olan minik ülkeden “süper güç”e 12 milyar dolarlık transfer pek de büyütülecek bir rakam değil…  

Amerika’nın bu kadarla yetinmesi mümkün mü?

Bu olsa olsa küçük bir taksit miktarıdır. Arkası peyderpey, artarak gelecektir. Yani gidecektir.

Özgürlük bedava değil!

Freedom is not free!

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..