Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '11

 
Kategori
Haber
 

Biz yasakları çok seviyoruz!

Biz yasakları çok seviyoruz!
 

Rezaletin göstergesi!


“Bu katliamı kim durduracak!

Bu sabah Poyrazköy limanından yüklenen çinakoplar, yakalanma korkusu içinde ki kamyonet şoförü tarafından, kaleden aşağıya dökülmüştür. Bu rezaleti oradaki balıkçı arkadaşlarımız telefon ederek bildirdiler! Soruyorum oradaki koop başkanı ne yapıyor? Ankara’da ne işle meşgul?" (www.balikavi.net)

&&&

Sunucu, Poyrazköy koop. Bşk. Mustafa Kokoş’a soruyor;

-Peki, av yasağında av yapılıyor mu?

Sayın Kokoşun cevabı:

- Av yasağında; zaten yapılıyor!

“Av yasağında av yapmayan kim? Trolcü de, av yasağında kaçak av yapıyor, ee ufak gırgırcı da av yasağında kaçak avlanıyor, eee yani avlanmayan kim var?Zaten biz yasakları çok seviyoruz yani yasak zamanlarda avlanmayıp yasak (mülkiyenin)* üzerine gitmeyi çok seviyoruz biraz da ülke olarak...” (06.10.2011-Ulusal TV)

Sayın Kokoş doğru söylüyor bakın başkanı olduğu Poyrazköy limanında tutulan balıklara! Gerek yasak zamanı gerek yasak balığı tutmaya tam gaz devam ediyorlar!

Devletin yasalarına, kanunlarına, güvenlik güçlerine rağmen! Geleceğimizi, balıklarımızı, tıpkı daha önce babalarının yok ettikleri uskumru, orkinos, kofana, kılıçbalığı, kalkan, mersinbalığı gibi; lüferimizi yok etmek için uykusuz kalıyorlar!

Denizlerimizi, Sahra çölüne benzetmeden önce Kıraça, tekir, hamsi, defneyaprağı, (Lüfer ve palamut yavrularını) korumak zorundayız. Bu, neslimizin geleceği için boynumuzun borcu.

Buradan tüm tüketicilere sesleniyorum. Pazarlardan veya mahalle aralarında satılan çinakop dahi olamamış 20 cm altında ki lüfer yavrularını satın almayın. 9 cm altında olan hamsi’yi 11 cm altında olan tekir’i, 13 cm altında olan istavriti kesinlikle satın almayın!

Bu balıkları satın almak, yavru balıkları katledenlerin suçlarına ortak olmak demektir!

M.Talip Girgin.   

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..