Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '17

 
Kategori
Güncel
 

Bizde Cinnet Geçiren Ailesini Öldürüyor, Batıdaysa Elinden Gelse Bütün Ülkeyi Öldürecek

Anders Behring Breivik’in 22 Temmuz 2011’de Oslo’da gerçekleştirdiği bombalı saldırı ve Utöya adasındaki katliamı sonucu 77 kişiyi öldürmesinin 

ABD’nin Las Vegas kentindeki bir konsere silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda en 59 kişi hayatını kaybederken, 500'den fazla kişi de yaralandı.

Benim anladığım kadarıyla batıdaki de bizdeki de cinnet. Ancak ikisi arasında çok büyük fark var.

Bizde cinnet geçiren ailesini çocuklarını ya da arkadaşlarını yanında kim varsa, kızdığı, kendisinin bu hale gelmesinden sorumlu kimseleri öldürüyor ki bir cinnet halinin normal sonucu.

Dünyanın başka yerlerinde ve özellikle batıda ise (siyasi cinayetleri katmıyoruz) açıklanamayan bir durum var.

Birisi bir gün çıkıyor silahla insanları tarayarak onlarcasını öldürüyor. Zarar verme anlamında onu o hale getiren kimseler de değil kurbanlar, tamamen ilgisiz kişiler.

Konser vs eğlence yerleri olunca kapitalizme tepki de akla geliyor. Bir diğeri bu cinayetleri işleyenlerin normal insan olmaları.

Düzenin yarattığı suçlular ama ilave olarak kapitalizmin yarattığı bir suçlu türünden de bahsedebiliriz. Bu suçluların genetik yapılarının da incelenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu konuda uzman bir kişi değiliz. Ama en azında konuya ilgi çekme anlamında yorumlarda bulunuyoruz. Ve yazımızı okuyanların da bu konuda fikirlerini merak ediyoruz.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..