Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

05 Ağustos '07

 
Kategori
Haber
 

Bizde köprüler sağlam

Bizde köprüler sağlam
 

Karayolları: Bizde köprüler sağlam

Milliyet'in haberi:

ABD'nin Minneapolis kentinde yaşanan köprü faciasının ardından basın toplantısı düzenleyen Karayolları 17. Bölge Müdür Yardımcısı Asım Öztürk, İstanbul'da çok büyük bir deprem olsa bile köprülerin yıkılmayacağını belirterek, "Yapılarımızda herhangi bir problem yok" dedi. Öztürk, 17 Ağustos 1999 depreminden sonra hasar gören birçok köprü ile viyadüğün onarım ve bakımının yapıldığını söyledi. Öztürk, Boğaziçi Köprüsü'nde 2 yıl önce korozyona karşı boyama çalışmaları yaptıklarını hatırlattı. "Köprü ve viyadüklerin kaç şiddetteki depreme karşı dayanıklı olduğunun" sorulması üzerine ise Öztürk, yapının depremin merkezine uzaklığı, depremin derinliği, şiddeti gibi kriterlerin üst üste gelmesi durumunda yıkıcı etkinin söz konusu olduğunu kaydetti. Öztürk, "İstanbul özelinde çok şiddetli bir deprem olması durumunda hasar görebilir. Bizim yapılarımız yıkılmaz. Belki çok büyük şiddette hasar görebilir, ama kullanımı etkilemez" diye konuştu.

***

Ben simdi bu habere nasil sevinmem? Jeff denen arkadasi nasil bulup kulaklarini cekmem?

"Jeff bak. Bizde yikilmaz kopruler var!..."

Jeff itfaiyede sef. Minneapolis itfaiyesinde. Gecen gun CNN'in canli yayininda uzun uzun calismalardan soz etti.
Her konusmamizda, azda olsa, eziklik hissederdim.

Ya simdi?

"Jeff kardas. Bizim koprulerimiz yikilmaz!... Siz kendinize bakin..."

***

NOTLAR: "Kopru gibi kopru" diyebileceginiz yaklasik 600 bin karayolu koprusu varmis. Amerikada. Anladiniz. Demiryolu kopruleri dahil degil. Her yil "kontrol" edilirmis. Tamir icin yilda 9 Milyar (Milyon degil) Amerikan dolarina ihtiyac varmis. Sadece yillik 2 Milyar bu is icin butceye koymuslar. 7 milyari baska projelere kaydirmislar. Dediklerine gore su anda, 70 bine yakin koprunun tamire ihtiyaci varmis.

www.cnn.com ve diger yerel basin kuruluslari Amerikadaki koprulerle ilgili detayli bilgiler yayinlamaya basladilar. Hangi kopru ne kadar paraya tamir edilir? sorusuna kadar detay bilgiler var...

***




Fotograf: Bush bugun Minneapolis'e gelip, yikilan kopruyu gordu.


 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..