Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '17

 
Kategori
Deneme
 

Bizde namus hassasiyeti din töre değil kendini koruma içgüdüsünün sonucu olarak ortaya çıkmış olmalı

Bizde namus hassasiyeti din töre değil kendini koruma içgüdüsünün sonucu olarak ortaya çıkmış olmalı
 

Namus konusunda insanlar yüzyıllar önce de bu kadar hassas mıydı? Madem öyle neden tarihte beni aldattın diye karısını öldüren kimse yok? O zamanlar affedersin erkeklerin şeyi bağlı mıydı?

Boş versene sen… O zamanlar saldırmışlar, kaçırıp dağa kaldırmışlar, tecavüz etmişler… Devlet niye kuyruk salladın diye kadını cezalandırmış. Belki namussuzluk yaptın diye recm etmişler. Değilse ağaların beylerin haremleri varmış.

İşte bugünkü namus bütün bunların sonucu. Yani nedeni korku. Kadın vücudunu değil kendini korumak için namusu kalkan yapmış. Şimdi de böyle. Kadın korkuyor; toplumdan, yobazdan, katil kocasından, ne yapacağı belli olmayan tecavüzcü sapıktan…

Sanki Kuran’da günah diye mi çıktı bu namus düşkünlüğü? Kuran’da yazıyormuş… Her şey yazıyor Kuran’da. Namus ile ilgili Kuran’da belki de bir tane ayet var. Sanki dinin bütün kurallarını yerine getiriyor da namus bu kadar önemli olsun.

Önemli falan değil, bildiğimiz günah işte… Sanki hiç günah işlemiyoruz… Söz konusu namus olunca niye böyle oluyor. Allah zina haram dediği için mi? Haram olmayan başka şey yok mu? Onlar niye böyle değil?

Niye böyle olmadığını söyledik: Kadının kendini koruma içgüdüsü. Korkuyor; toplumdan, yobazdan, katil kocasından, ne yapacağı belli olmayan tecavüzcü sapıktan… Demişler ki şeyine sahip olursan bunların hiçbiri olmaz. Neden bu işte.

Namus din gibi bir şey ya… Madem öyle tarihler boyu nedir o öyle harem, cariyeler, dört karı, köle pazarları… Diğer günahlardan farkı yok, biz abartmışız. Biraz da gururla şerefle karışınca… Çizginin ötesine geçilince kasaptaki et gibi parayla satılıyor ama. Bu kadar önemli olsa böyle olabilir mi?

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..