Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '08

 
Kategori
Restoranlar
 

Bizden olsun

Canım arkadaşım, yol göstericim, bir tanem, aksi, titiz, alıngan aşkımla Karedeniz gezisine çıktık. Önceden kitaplar aldık, çalıştık. Geziye nereden başlayacağız, nerlerde kalacağız, yaylalar, lokantalar, tanıdıklar, her şeyi planladık. Karadeniz, yaylaları, yemekleri, insanı, sosyolojik yapısı, elbette hepsi ayrı bir yazı olatak yazılmalı, ancak ne haddime. Ben ancak anılarımı en yalın dilimle anlatma sevdasındayım. Ara ara yazacağım. Küçük ajandamdaki notlarım, duygularımı anlatmamda yardımcı olacaktır.

Yola çıkarken daha karar aldık, değişik olan her şeyi yiyecektik. Ancak tereyağ ağırlıklı yemeklerin sağlığımızı özellikle yolculukta bozmasından korktuğumuz için , azar azar yeme sözü verdik.
Bol bol balık yiyecektik, ancak balık hayalimiz tutmadı, deniz kıyısında ala balık teklifii geri çevirdik. Ağustos sonuydu, balık mı yoktu, balık mı azalmıştı, siz karar verin.
Bir mıhlama, bir sütlaç, bir börek filan, hepsinden birer porsiyon söylüyorduk. Karadenizde porsiyonlar öyle büyükki, ye ye bitiremiyorduk. Tansiyonlarımız çok yemekten yavaş yavaş yükselmeye başladı.
Zigana geçidinde et yanında salata, s ütlaç filan söyledik. Birer porsiyon tabii. Yan masaya gelenler, herbir kişi için porsiyonlar söylediler. Yemekler gelince durumu anladım. Onların tabaklarındakiler normal ölçülerdeydi, bizimkiler yine çoktu.

Garsonu çağırıp, bizim yemeklerin niye çok olduğunu sordum. Mahçup oldu biraz, gülümsedi.

-Olsun abla, bizden olsun, yola çıkmışsınız, biraz çok koymuşuz , ne olur ki.

Evet, karedeniz insanı bu. Günlerdir, kendimizi yanlış ifade etmiş, sanki paramız az da ondan tek tabak söylüyor izlenimi vermiştik. Gönlü bol karedeniz insanı, bizi mahçup etti, yanlış izlenim verdiğimiz için özür diler, teşekkür ederim.

 
Toplam blog
: 50
: 746
Kayıt tarihi
: 27.01.08
 
 

Biyologum ama öğretmenlik yaptım. Emekli oldum ve nihayet duygularımı, yaşadıklarımı, gördüklerimi p..