Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '11

 
Kategori
Güncel
 

Bize bir şans daha verin, yeterince zarar veremedik.

Bize bir şans daha verin, yeterince zarar veremedik.
 

Öyle garip bir ülkede yaşıyoruz ki herkes mağdur. Bütün gün hipnotize şekilde seyrettikleri yerli dramlardan kaynaklanıyor olsa gerek yurdum insanının her gün her noktada ve her konuda dile getirdiği bir mağduriyeti bulunmakta.

İşde bu sözde mağdurlardan biride C.Ö, kendisi Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin 12. yıl dönümünde, Van PKK gösterisine katılıp, güvenlik güçleriyle çatışan, esnafın dükkanına zarar veren, sokakadaki masum vatandaşın canını tehlikeye atan bir arkadaşımız ama unutmayalım kendisi mağdur. C.Ö kendisinin de taş atan çocuklarla bir tutulmasını istiyor; aslında C.Ö nün demek istediği "Arkadaşım PKK bin tane eylem yapıyor devlet açılım ayağına kukla gibi ses çıkartmadan duruyor, kolluğun kırk yılda bir göstermelik birini yakalayacağı tuttu oda bize patladı, yoksa ben adam gibi yıkımıma devam ediyordum."

Şimdi sormak lazım peki C.Ö sen mağdursan, ileri demokrasiye maruz kalanlar ne? Duvara yazdıkları uyuşturucu karşıtı yazı ile 40 yıl önce sonlanmış ve aslen 40 yıl önce bile bir terör örgütü olduğu şaibeli bir örgüte, kamu gözünde itibar kazandırdıkları söylenerek hapse atılan lise öğrencileri ne? Yakmadılar, yıkmadılar, esnafa vatandaşa kolluk kuvvetlerine zarar vermediler, bir de utanmadan üstüne çağın en önemli belalarından birine karşı çıktılar. Tabi ki içeri atılmaları lazım di mi?

Peki, anayasal hakları olan eğitim haklarını talep etmek adına, içeriğinde herhangi bir suç unsuru olmayan bir pankart açtıkları için halen tutuklu olanlar? Hiç varolmamış olan bir örgüte -ki o kadar varolmamış ki polis hala bir isim uydurmaya çalışıyor- üye olmaktan suçlanan gençler onlar mağdur değil mi?

Sen haklısın C. Ö , bu ülkede senin gibiler dışardayken sizlerle savaşanlar içerdeyken senin hala içeride olman gerçek bir haksızlık. Merak etme senin kilidide açılım ayağına açarlar yakında. 

 
Toplam blog
: 16
: 635
Kayıt tarihi
: 24.03.10
 
 

Boş Adam;hiçbir şey hakkında her şeyi paylaşan insan. Gündelik yaşamda karşılaştığınız sinir bozucu ..