Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '18

 
Kategori
Güncel
 

Bize Birgün Bayanlar Günü Değil, Hergün Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Tek bir gün mü kutlanır? Evet dünyada tek bir gün kutlanır. Geriye kalan 364 gün  6 saat neler oluyor? Aşağılanıyorlar, dövülüyorlar ve öldürülüyorlar... Sizce ne kadar doğru bu? Tek birgün dünyanın her yerinde değişik şekillerde  kadınlar gününü kutla sonra, döv ve öldür. 1 gün çok bile onlara düşüncesi ne kadar ahlaksızca ve üzücü..  Erkekler olarak unutmayın, sizin anneleriniz de kadın.. Cennet de anaların ayakları altındadır..
Hiç düşündünüz mü? Neden babaların değil de, annelerin.... Ya da neden erkeklerin değil de, kadınların.. Bir düşünün bakalım..

Evet, Kadınlar hergün aşağılanıyorlar, bu aşağılamalar her türlü eylemle gerçekleşiyor. Bazen bir hareketle, bazen de bir sözle.. Bence en büyük aşağılamalardan biri “KADINA”, ‘bayan’ diye hitap edilmesi.... Bu kelime kadına karşı cinsiyet ayrımı yapmaya teşvik ediyor. “Bayan” kelimesi sadece hitap kelimesidir. Bir cinsiyeti ifade etmez. Ama ne yazık ki kibar olmaya çalışırken, bi o kadar kaba oluyorsunuz. Bayan kelimesinden nefret ediyorum ve biliyorum ki benim gibi nefret eden milyonlar var..

  Bayan, hitap kelimesiyle devam edelim.. Topluma açık bazı umumi tuvaletlerdeki kapılarda Bayan ve Erkek yazıları hiç dikkatinizi çekti mi? Erkek erkekse, kadın niye bayan! Çok mu bayıyoruz sizi? Evet diyen yoktur da olursa diye söyliyeyim; Veda Hutbesinde diyor ki: “Sizin ne kadar hakkınız varsa kadınların da sizin üzerinizde o kadar hakkı var!”Unutma seni dünyaya getiren de bir kadın..

    Bayan, hitap kelimesinin kökünü inceleyelim biraz...  Eski Türkçe ’de "bay" kelimesi; zenginlik, şan ve mal anlamlarına gelmektedir. "an" eki ise azaltan, eksilten, yok eden anlamında kullanılır..
"bay" kelimesine eklenen "an" ekiyle ortaya çıkmış olan "bayan" kelimesi de zenginliği azaltan yok eden anlamında kullanılır.. Açık bir şekilde aşağılanıyoruz.. Umuyorum ki  bunu öğrendikten sonra da kabalığa devam etmezsiniz.

 Unutmayın; biz  "Kadın’ız "Katun’uz, “Hatun’uz, "Hanım’ız lakin bayan değiliz.. Hiç de olmaya niyetimiz yok.....
Son olarak hiç tek birgünü kutlama taraftarı değilim ama yine de, ilk önce şehit annelerimizin, şehit eşlerinin sonra tüm annelerimizin, öğretmenlerimizin  ve kadınlarımızın Kadınlar Günü Hergün Olsun,  Kutlu ve Mutlu Olsun...


Sevgiyle Kalın......

 
Toplam blog
: 17
: 149
Kayıt tarihi
: 06.12.17
 
 

İzmir 27.Dönem Milletvekili Adayı/ Bizim yanımızda ancak inandıklarımız vardır. Yanımızda olamaya..