Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '12

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Bize böyle Ümit'ler gerek

Bize böyle Ümit'ler gerek
 

alıntı


Ümit Boyner, 'TÜSİAD az vergi ödüyor' sözüne cevap vermekte gecikmedi
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın “TÜSİAD az vergi ödüyor” eleştirilerine, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’den yanıt geldi. Boyner, dün twitter hesabından, TÜSİAD üyelerinin vergi ile ilgili herhangi bir avantajının olmadığını, aksine, üzerine düşeni yaptığını belirtti.

İşte bize böylesine özgüveni tam, ayağı yere sımsıkı basan ve yürekli Ümit ‘ler gerek!!!

Herkes Ümit Boyner kadar şanslı mı diyebilirsiniz? Akıl ve olanak yeterliliğince herkesin biraz şansı vardır.

Bu konuya bağlayacağım başka bir konu; Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, 'Çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi' konulu konferansta "Kadın vali, kaymakam olmamalı. Yumruğunu vurduğu zaman ses getirmeli" demişti geçenlerde. Girişimci nedir?

Kadınlarımıza seçme seçilme hakkını veren Cumhuriyetimizin kurucusu

Atatürk'ün Girişimcilikile İlgili Sözlerinden  dört  bölümünü aşağıya aldım.

"Efendiler, bilirsiniz ki hayat demek, mücadele demektir. Hayatta başarı mutlaka mücadelede başarıyla mümkündür. Bu da, manen ve maddeten kuvvet, kudrete dayanır bir keyfiyettir." (1)

"İnsan, hareket ve faaliyetinin, yani dinamizminin ifadesidir." (2)

"Bir fert için olduğu gibi, bir millet için de kudret ve kabiliyetini fiili eserleriyle gösterip, ispat etmedikçe, itibar ve ehemmiyet beklemek beyhudedir." (3)

"Dünyada her kavmin mevcudiyeti, kıymeti, hakkı, hürriyet ve istiklali, malik olduğu ve yapacağı medeni eserlerle orantılıdır." (4)

VE DİĞER KONUYLA İLGİLİ HABER

’KADINLAR İNİSİYATİF KULLANAMIYOR’

Diyen Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı da konferansta söz aldı. Zekiye Çomaklı, kadınların belli makamlara oturtulmaması gerektiğini, çünkü yetersiz kaldıklarını ileri sürdü. Çomaklı, "Belli makamlara kadının oturması hatadır. İnisiyatifini kullanamıyor, eksik kalıyor. Beni taşlayıp, yerebilirsiniz ama böyle eksik gördüğüm kadınlar var. Üniversitede profesör olmuş, güzel bir yere gelmiş. Hiçbir işe yaramıyor. Sadece o masanın kadını. Bu tür kadınların da ayıklanması lazım. Böyle dayı-yeğen işi yapılmamalı.

BU GENELLEMEYE GİRMEZ Kİ, DAYI YEĞEN İŞİ DE BİZİM SORUNUMUZ DEĞİLDİR!

Kadın vali olmamalı, kaymakam da olmamalı. Gecenin bir saatinde bir ot yangını olduğu zaman atına binip gidebilmeli. Kadın naziktir, narindir, duygusaldır. Emir verebilmeli. Yumruğunu vurduğu zaman ses getirmeli. Herkes Zekiye değil. O makamlardaki kişi yumruğunu vuran kadın olmalı. Onun için Milli Eğitim Müdürü, İş-Kur Müdürü kadın olmamalı" diye konuştu.

Çomaklı, bu sözleri üzerine kendisine tepki gösteren kadınlara dönerek, "Anam, yakışması önemli değil, becermesi önemli. Bir kadın inşaat işçisi olamaz. Yakışmaz buna. Bazı makamlara kadın olmuyor" dedi.

Konuşması sırasında ve sonrasında kadınlar Zekiye Çomaklı’ya tepki göstererek ona katılmadıklarını söyledi. Kadınlar, "Vali, kaymakam gibi makamlarda kadın olursa daha tarafsız yaklaşırlar. Kadınlar annedir. Bu yüzden onların olduğu yerde barış, sevecenlik, edep, saygı ve güven vardır" ifadelerini kullandı. (dha)

İlk kadın pilotumuz Sabiha Gökçen çok eskilerde bunu başarabildiyse ve genç yaşında yine bir kadın pilotumuz okyanusu aşabildiyse. Ayrıca sayamayacağımız kadar başarılı kadınlarımız var ise….

OKYANUS AŞAN İLK KADIN PİLOTUMUZ
 
THY filosundaki Airbus 340 tipi uçaklarda ikinci pilot olarak görev yaparken "okyanusu aşan ilk Türk kadın pilot" unvanının sahibi olan Emel Arman, şimdi Airbus 320'lerde kaptan pilot.

Kadınlarımız bugünlerde her işi yaparken bu çok talihsiz ve çok saçma açıklamadır.

Kusura bakmasınlar ancak bu hanımefendi görevinin ne olduğunun yeterli bilincinde değildir.

 
Toplam blog
: 467
: 145
Kayıt tarihi
: 16.05.11
 
 

Güzel Sanatlara tutkulu, Türk sanat müziği hayranı,  deniz ve İstanbul âşığı şiiryazar bir fâni....