Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

09 Ağustos '06

 
Kategori
Aile
 

Bize Davudoğulları derler!...

Bize Davudoğulları derler!...
 

Geçen gün Ali Rıza Yüzbaşının anası Sultan Hanım için yazmıştım. O gün kendi halamı aramak geçmişti içimden. Sultan halamı. Bugün aradım.

Çocukları sordular. Başımda ki sıkıntıyı. Anamı sordu. Morfin alıyormuş, dedim. İyi de sonu ne olacak, diye sordu. Biraz kaba cevap verdim sanki. Sonu ne olacak? Seksenin sonu?

Hakan yeni işine başlamış. Bitirdiği üniversite ile ilgili bir iş. Bir hafta olmuş. Artık burada durulacak, yükselecek, büyük adam olacak. Büyük adam da olsun, iyi adam da. Yanlislara ses cikarabilsin. Inandiklari icin kavga etsin!...

Halam, dedemin dedesini de söyleyiverdi. Davud. Büro lakabli dedemizin dedesi. BURO nun asil ismi Molla Veli. Türk Dil Kurumunun sözlüğüne göre Veli, Eren. Molla, büyük bilgin. Molla Veli dedemiz bugün doğsa, Bilgin, Eren gibi bir isim verirmisiz.

Yine halama gore, Buro dedemin babazi MUZUR. Muzur dedenin babasi DAVUD.

Babam bize der dururdu. Bizim soyadimiz, Ozturk yerine DAVUDOGULLARI olmaliydi, diye. DAVUD, DAVID in Turkcesi. Bizim cocuklar ileri de soyadlarini DAVIDSONS diye degistirirlerse, bir yerde Mubasir Huseyin'in dedigini gerceklestirmis olacaklar. Dogru mu?

DAVUD Israilogullarinin peygamberi. Zebur adli kitab Davud icin inmis. Israilogullari'nin peygamberinin ismi bizim dedenin dedesinde ne ariyor?

O kadar karisik, o kadar ic iceyiz ki. Hem Musluman, hem Hiristiyan, hem Budist, hem Yahudi, hem Turk, Hem Kurt, Hem Arab, hem de Avrupali kokenli olmamiz mumkun.

Benim cocuklara bakin? Damarlarinda Amerikali Kizilderililer dahil, her irktan, her dinden insanin karismis kanı dolasiyor!

Neyse. Halamdan soz aldik. Hic olmazsa kendi oykulerini anlatacak. Oykuleri yazmazsak, kayitlara almazsak kaybolup gidiyoruz. Fatte Ninemin babasi GULO, anasi Guluzar? Bir yukariya cikamadik. Mustafa dedemin dedesinin ismi PASA. Evet, Pasa. Pasalik bize dededen gelme? Mustafa dedemin babasinin ismi FAZLI.

FAZLI, PASA, MOLLA VELI, MUZUR, DAVUD.

Bize DAVUDOGULLARI derler!

Not: Belki de MICHELANGELO dedemizi karsisina oturtmus, heykelini yapmistir! Fotografda, Fransa'da Galleria dell'Accademia Florence'de bulunan DAVID heykelini goruyosunuz...

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..