Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bize düşenler...

Bize düşenler...
 

Evet...Hain ellerin koyduğu bombalar var bir yerlerde. Bu acı bir gerçek. Bu yalnız ülkemizde değil dünyanın pek çok ülkesinde böyle. Eğer bir yere bomba konulmuşsa, bomba koyanın amacı çok insan öldürüp çok ses getirmek elbet. Bir insan terörist olduktan sonra gerisi anlamsızdır zaten. O artık insan kelimesiyle tanımlanabilecek bir varlık değildir bence. Bu nedenle konu baştan mantıksız ve insanlık dışı olduğuna göre geriye çare ve önlem nasıl olabilir sorusu kalıyor.

Öncelikle şunu kabul edelim : yerleşim yerlerinde oraya buraya bomba koyan insanların hedefinde, artık şu ırk bu ırk A partisi B partisi A mezhebi B mezhebi değil o gün orada tesadüfen bulunan herkes vardır. Yani hedef insandır. Bu nedenle kimsenin olayı hafife alması ya da "bana olmaz" diye düşünmesi söz konusu olamaz. Herkes konunun önemini anlayıp çözüme katkı için çaba göstermelidir.

Çözüm derken gerçekçi olmalı ve bir kere şunu kabul etmeliyiz. Maalesef Dünyada masum sivillerin topluca katledilmeleri acı bir gerçektir ve ne yazık ki terörün sıfır olduğu bir dönem de olamayacak gibidir.Ancak önlem almak ve ortaya çıkacak kaybın bir kısmını engelleyebilecek çareler üretilebilir.

Devletin bu konuda yapabilecekleri bellidir. Ülkemizde de Emniyet güçleri ve ordu cansiperane görev yapmaktadır.Bazen görev esnasında yapılan şahsi hatalar nedeniyle, sadece üniformaları yüzünden bile teröristlerce hedef alınan bu güvenlik mensuplarımızı, topyekün karalamaya yönelik tavırlar sadece teröristi ve terör yanlılarını mutlu eder. Bu kurum ve görevliler her ülkede varoldukları gibi Yine Devletimizin varlığı, toplumun asayiş ve güvenliği için , Türkiye'de de güçlü, sağlam ve sürekli şekilde gelişerek varolmak zorundadırlar.Bize düşen onlara görevleriyle ilgili olarak, "vatandaşlık" kavramı ve sınırlarında yardımcı olmaktır.

Nasıl mı... Biraz daha dikkatli ve uyanık olarak. Kalabalık bir meydanda yürüyoruz diyelim. Çevrede kuşkulu bir durum var mı...Kuşkulu sahipsiz bir paket var mı. Yani çevremize daha fazla gören gözlerle bakmak...Karşımızdaki insanları rahatsız etmemek şartıyla, biraz olup bitenlere karşı daha dikkatli ve gözlemci olmak. Polis samanlıkta iğne ararken bir şekilde katkıda bulunmak. Vatandaş olarak " banane" diyecek noktada değiliz çünkü... Patlamadan farkedilen her bombadan kurtulan yüzlerce insan kazancımız olacaktır...Gün vurdumduymazlık günü değildir. Sevgiyle kalın diyorum....

 
Toplam blog
: 148
: 384
Kayıt tarihi
: 21.09.07
 
 

Merhaba...  Üniversite mezunu Kamu İdaresinde  çalışan bir bayanım. Ankara'da iki oğlumla yaşıyorum..