Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '17

 
Kategori
Güncel
 

Bize Karşı Politikası Özellikle Kurgulanmış Değil, ABD'nin Yapısı Böyle

Bize Karşı Politikası Özellikle Kurgulanmış Değil, ABD'nin Yapısı Böyle
 

Yeni bir şey değil ki bu, ABD hep böyle; hatırlayın Wilson Prensipleriyle doğuda Kürt devleti, haşhaş ekmeyeceksin tehdidi, Kıbrıs harekatında ekonomik ambargo ve daha neler…

Bunları yaparken ABD ile düşman mıydık, müttefiktik hatta. İç savaşı kazanmış, dünya savaşlarının flaş ülkesi ABD ta o zamanlardan beri dünya siyasetini nasıl dizayn ediyorsa bize de ayar verecekti haliyle.

Şimdi bize karşı politikalarına neden şaşırıyoruz anlamış değilim. Sanki ABD’yi tanımıyoruz. Biz ABD ile dost olalım diye müttefik olmadık ki, bizi korusun diye müttefik olduk.

ABD gücünün farkında, ne yaparsa yapsın onu karşımıza alamayacağımızı biliyor. ABD bütün dünyada böyle. Irak’a, Afganistan’a nasıl girdiğini biliyoruz. Bizimle stratejik ortak oldu diye politikasını terk edecek değil. İşte YPG konusunda olduğu gibi, yüzlerce tır dolusu silah vermiş sonra geri alacağız diyor.

ABD niye bize karşı böyle yapıyor? ABD hep böyle yapıyor ve herkese karşı böyle yapıyor; dostuz diyor bahçendeki ağacı kesiyor. Belki geçmişte veya bugün ciddi bir itiraz görmediği içindir.

Yaptıklarını söylemek elbette cesarettir, eskiden hiç söylenemiyordu, ama itiraz değil. Hem itiraz da bir işe yaramıyor zira karşımızda gücün şımarttığı bir olgu var. Sen konuşuyorsun ama o yine de yapacağını yapıyor ve sonra da gözünün içine baka baka tutarsız beyanlarla durumu geçiştiriyor. Buna siyaset dilinde ne denir bilmiyorum; ben bunu sahip olduğu gücün verdiği “Ben ABD’yim istediğimi yaparım” karşısındakini önemsememe anlayışı olarak görüyorum.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..